Snoblesse Oblige Extra - Art

  • .
  • 2011. július 21.

Snoblesse

Az Ördögkatlanban augusztus 3-a és 7-e között folyamatosan zajló művészeti eseményekből: Kády-műhely: Képzőművészek vezetésével 5 napon át rajzolnak, festenek, szobrokat készítenek a gyerekek. Házfestés és térdíszítés: A nagyharsányi helytörténeti múzeumban és a kisharsányi templomban folytatódik Kiss Tibor, Cseh András és mások tavaly elkezdett térfestő akciója. Simon Edina és Surman Edit pedig továbbra is kerámiamadarakkal jönnek. Koncertfestés: Az éjszakai rockkoncertek közben a közönség szeme láttára alkot Matt B francia képzőművész. "Fekete-fehér" workshopok: A Mediawave összekapcsolja a roma és a magyar kultúrát.

A zenei műhelyeket Ferenczi György, Pál István "Szalonna" és Both Miklós vezeti.

Hétpróba az esélykikötőben: Szociopoly és az Önkéntesség Élő Lexikona a nagyharsányi fesztiválközpontban.

Zene: Az Izraelből érkező Light in Babylon trió a nagy fellépésén túl folyamatosan járja majd a Katlan helyszíneit, és spontán koncerteket rögtönöz alkalmi zenészekkel.

Busz-Színház: Göttinger Pál, Kapa, Pepe és a Katlanban fellépő vállalkozó kedvű színészek helyközi performanszai, naponta többször.

Cseh Tamás színpad: Spontán örömzenélés bárkinek a nagyharsányi faluközpont kicsike, tonettszékkel, asztalkával berendezett színpadán a dalnok és fesztiválvédnök emlékére.

Festett arcok: Novák Erik indiánportréi a nagyharsányi Narancsliget kiállítóterében.

Most jöttem a falvédőről: Somodi Hornyák Szilárd pop-art műveinek kiállítása a nagyharsányi Narancsligetben.

Meseladik: Gyerekszínházi műhely a nagyharsányi Narancsligetben a Bárka Színház csapatával.

Képzőművésztárlat a Gyimóthy-villában: Az elmúlt évtized képzőművész-szimpóziumainak válogatott anyaga a 19-20. század fordulóján épült villa falai között.

Ördögtúrák: Minden reggel tíz órakor szakszerű vezetéssel ingyenes természetjáró gyalogtúra indul a Katlanból a festői Szársomlyón.

Művészi hordók: A Vylyan Pincészet képzőművészeti boroshordó-tárlata ismét új alkotásokkal gyarapszik.

Kötődés: Korniss Péter fotográfus, az Ördögkatlan idei díszvendégének kiállítása Nürnbergből érkezik a Vylyan Teraszra.

ReArt műhely: A Kulturális LABOR Szociális Szövetkezet újrahasznosító műhelyének foglalkozásai a kisharsányi Kovács Udvarházban.

Törőcsik Mari-filmklub: Minden estét a fesztiválon jelen lévő védnök filmjeivel zárják Palkonyán.

Szegény Cigányok - Szegény Cserehát: Élettörténetek és fotográfiák a társadalom legszegényebbjeiről a nagyharsányi általános iskolában.

Neked ajánljuk