Az író maradandó sérüléseiről adott hírt Salman Rushdie ügynöke

  • narancs.hu
  • 2022. október 23.

Sorköz

A sátáni versek írója ellen egy iszlám fundamentalista követett el merényletet augusztusban.

Egyik szemére elveszítette a látását, és csak egy kezét tudja használni Salman Rushdie, akit augusztus 12-én New York államban ért támadás, amikor a művészet szabadságáról beszélt a Chautauqua Institution vendégeként. A hetvenöt éves író a nyolcvanas évek óta életveszélyben él, amióta A sátáni versek miatt kimondták rá a fatvát. Merénylője többször is nyakon és törzsön szúrta.

Eddig nem voltak pontos információk az író sérüléseiről. Most Andrew Wylie az El País spanyol lapnak elmondta, az író felsőtestét tizenöt szúrás érte, három komoly sebe keletkezett a nyakán, egyik szemére nem lát, egyik kezét pedig nem tudja használni idegsérülés miatt. Azt nem árulta el, hogy Rushdie még kórházban vagy otthon van-e.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk