Megkéselték Salman Rushdie írót egy fellépésen

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 12.

Sorköz

Az írót nyakon szúrta egy férfi, aki a közönségből rohant a színpadra.  

Megtámadták Salman Rushdie indai születésű brit írót egy New York állambeli fellépésén – írja a BBC az Associated Pressre hivatkozva. 

A hírügynökség tudósítójának beszámolója szerint a 75 éves írót éppen bemutatták a Chautauqua Intézet nevű rendezvényteremben tartandó előadása előtt, amikor a támadó megrohanta a színpadon.  

New York állam rendőrsége később közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy Rushdie-t helyi idő szerint délelőtt 11 óra körül megkéselték, a nyakán szúrták meg, majd helikopterrel szállították kórházba. A Rushdie-val interjút készítő férfi kisebb sérülést szenvedett a fején. 

A támadót a rendőrség őrizetbe vette. Szemtanúk szerint a férfi a közönségből rohant a színpadra és fekete maszkot viselt. 

Salman Rushdie korábban komoly felháborodást váltott ki az iszlám világban Sátáni versek című 1988-as regényével Mohamed próféta „tiszteletlen” ábrázolása miatt. Nagy-britanniai muszlim vezetők istenkáromlónak nevezték a könyvet, Indiában és Pakisztánban a könyv ellen tüntetéseket tartottak, Iránban pedig vérdíjat is kitűztek az író fejére. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk