A londoni polgármester újra olimpiát akar a városban

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. július 23.

Sport

Méghozzá "minden idők legzöldebb" ötkarikás játékait rendeznék meg.

Sadiq Khan, London polgármestere azt mondta, azon dolgoznak, hogy a brit főváros a jövőben ismét ötkarikás játékokat rendezhessen, és az legyen "minden idők legzöldebb olimpiája".

London legutóbb 2012-ben adott otthont a világ legnagyobb sporteseményének, legkorábban pedig 2036-ban lehet újra házigazda, miután a következő három nyári olimpiának már megvan a helyszíne (2024 Párizs, 2028 Los Angeles, 2032 Brisbane).

"Londonban az a nagyszerű, hogy nem kell szennyezni a környezetet azzal, hogy új stadionokat építünk, új csarnokot a kerékpárnak vagy az úszásnak, mert minden adott" - nyilatkozott Khan a Sky Newsnak.

A politikus ugyanakkor hangsúlyozta: a tervek még korai szakaszban vannak, és a pályázatot a kormánynak és a Brit Olimpiai Bizottságnak is támogatnia kell.

London 1908-ban és 1948-ban is olimpiai házigazda volt.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk