Orbán Viktor sms-ben gratulált a korrupciós vádak alól felmentett Sepp Blatternek

  • narancs.hu
  • 2022. július 20.

Sport

A FIFA korábbi vezetőjét „mélyen megérintette” a magyar miniszterelnök üzenete.

Sepp Blatterrel, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábbi elnökével a Nemzeti Sport készített interjút, miután a svájci szövetségi büntetőbíróság felmentette a korrupciós vádak alól. Ahogy azt azóta több portál is kiemelte a cikket szemlézve, a beszélgetésből az is kiderül: Orbán Viktor sms-ben gratulált Blatternek.

A FIFA egykori vezetője úgy fogalmazott: „megtiszteltetés, hogy Magyarország miniszterelnöke is személyesen írt nekem, ráadásul mint a barátjának.” Blatter hozzátette, mélyen megérintette Orbán üzenete.

Még 2015-ben robbant ki a botrány, miszerint Joseph Blatter és Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) volt elnöke kétmillió svájci frankkal károsította meg a FIFA-t; az összeget Platini 2011-ben kapta az 1998 és 2002 között végzett tanácsadói munkájáért.

A június elején kezdődött perben a két sportvezetőt más szabálysértésekkel is vádolták, az ügyészség múlt hónap elején húsz hónapos felfüggesztett börtönbüntetést kért mindkettőjükre. A bíróság végül jogerősen kimondta: sem Blatter, sem Michel Platini nem bűnös az ellenük felhozott vádpontokban. Az ítélet szerint nem történt csalás, vesztegetés, sem hűtlen kezelés, amikor az egykori francia futballista, szóbeli megállapodás alapján, utólag kétmillió eurót kapott tanácsadásért a FIFA-tól.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk