Kikapott a magyar birkózó Muszukajev, holnap a bronzéremért mérkőzhet

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 10.

Sport

Az elődöntőben iráni ellenfele azonnal letámadta, semmit sem tudott ellene tenni.

Honosított versenyzőnk, Muszukajev Iszmail világbajnoki címvédőként léphetett szőnyegre a szabadfogásúak 65 kilogrammos súlycsoportjának elődöntőjén, ám simán, 2 perc 27 másodperc alatt kikapott iráni ellenfelétől, Rahman Musza Amuzadhalilitől. Így vasárnap a bronzéremért mérkőzhet a párizsi olimpia birkózóversenyén.

Az elődöntő elején az iráni belekapott Muszukajev szemébe – írja összefoglalójában a Telex. Utána sikerült kitolnia a magyar birkózót, a 2-0 után pedig hamar 4-0 lett. Aztán Muszukajev nem tudott kiforogni az iráni fogásából, 8-0-nál nagyon nehéz helyzetbe került. Amuzadhalilinek megint sikerült kitolnia Muszukajevet, akinek ezúttal nem volt esélye a fordításra. Kevesebb mint egy menet alatt, technikai tussal (10-0) veszített, vasárnap így a bronzéremét léphet majd szőnyegre dél körül.

A Balkárföldön született Muszukajev a Kaukázusban nemzeti hős, mégis magyar színekben indul. 

"Iszmail harmadszor birkózott vele és most harmadikféleképpen állt ki ellene az iráni, aki egyértelműen meglepte" – nyilatkozta az MTI-nek Bánkuti Zsolt szabadfogású kapitány. "Arra készültünk, hogy úgy, mint tavaly, folyamatos nyomás jön majd az iránitól, a zónában birkózik, onnan elvezeti és bemegy neki lábra. Ehhez képest az elején nem volt semmi, csak egy kis kakaskodás, utána meg messziről beugrált, Iszmail pedig nem tudta ezt hova rakni. Sajnos az ellenfél annyira dominált és hengerelt az elejétől fogva, hogy erre nem tudott reagálni."

Bánkuti Zsolt azt is elmondta, hogy Muszukajev láthatóan rosszul éli meg a sima vereséget, mert egyértelműen azért érkezett Párizsba, hogy bajnok legyen, mégis muszáj lesz ezen a kudarcon túllépnie. "Nyilván rágódni fog ezen, de ezt most törölni kell, mert holnap tiszta fejjel kell szőnyegre lépnie és meg kell szereznie a bronzérmet" – mondta a szakember.

A tokiói játékokon ötödik Muszukajev a párizsi olimpia zárónapján 12 óra körül lép szőnyegre a helyosztón, melyen az amerikai Zain Allen Retherford és az albániai színekben szereplő Ismail Dudaev vigaszági mérkőzésének győztese lesz az ellenfele.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk