Antoni Rita

  • Antoni Rita

Antoni Rita cikkei

Nem éri be

  • Antoni Rita

Nem tartom a szülést a női lét elengedhetetlen esszenciájának. Az is meglepett, amikor egy nemzetközi feminista work­shopon a saját szülését nevezte meg élete legjelentősebb eseményeként a résztvevők többsége. „Messzemenően hiszek a teremtés tökéletességében, a női test működésének csodájában” – mondja az előszó is.

A fólia fogságában

  • Antoni Rita

Egyelőre csak a kiskorúaknak szánt kiadványokra vonatkozik a „gyermekvédelminek” titulált törvényhez kapcsolódó rendelet, mely szerint „születési nemnek megfelelő önazonosságtól va­ló eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő” termék csak zárt csomagolásban forgalmazható, illetőleg iskolák és templomok 200 méteres körzetében még úgy sem.

Félelem és függés

  • Antoni Rita

Hogy időszerű-e 2021-ben Magyarországon (egyébként a szerző születésének 100. évfordulóján) kiadni egy 1963-as amerikai feminista alapművet, arra spontán és egyértelmű választ ad egy minapi online hirdetés, amelyben egy vidéki város kulturális központja fiatal feleségek és házasodni készülő hölgyek számára hirdet „derékasszony-képzést”.

„Bárcsak a Tibi is megtenné!”

  • Antoni Rita
Orbán Viktor a demográfiai válság megoldása érdekében átfogó megállapodást kötne a magyar nőkkel. A nőszervezeteket egyelőre még nem kereste meg jó tanácsért, mindenesetre mi feltétlenül ajánljuk az évtizedek óta sikeres skandináv családtámogatási modell tanulmányozását.

A genderpánik bűnbakjai

  • Antoni Rita
  • Szabó A. Zsófia
Az utóbbi években hazánkban is lábra kapott a „genderideológia”-ellenes (korábban jellemzően csak jobboldali-fundamentalista) diskurzus, amelyben, mivel férfi és nő egyenlőségét nyíltan ellenezni a 21. században már kissé avítt lenne, megtisztelő figyelmet kapnak a transznemű emberek.

Kövess minket: