A kormányszimpatizánsok szerint is aggasztó a korrupció az országban

  • 2018. április 2.

Választás 2018

De az érdemtelen gazdagodást is problémásnak látják.

A 24.hu megbízásából készített felmérést a Republikon Intézet, amelyben azt vizsgálták, hogy az egyes pártok szimpatizánsai miként ítélik meg a korrupciót.

Összességében megállapítható, hogy a Jobbik, illetve a baloldali, liberális pártok támogatói jóval nagyobb problémának tartják a jelenlegi korrupciót, és annak hatásai is jobban zavarják őket, mint a kormánypári szavazókat.

Ugyanakkor az is kiderül a felmérésből, hogy a megkérdezett Fidesz-szavazók 34%-a szerint az országot teljesen átszövi a korrupció, és 31% szerint ez már olyan méreteket ölt, amely az ország működését is veszélyeztetheti. Sőt, 59 százalékuk teljesen, míg 27 százalékuk részben egyetért azzal a felvetéssel, hogy a korrupcióban érintett személyek érdemtelenül gazdagodnak.

A kutatás kitér arra is, hogy mennyire lehet boldogulni megfelelő kapcsolatok nélkül. A felmérésben részt vevő kormánypárti szavazók 32 százaléka szerint fideszes kapcsolatok nélkül nem lehet sikeres vállalkozást indítani. 44 pedig százalékuk úgy gondolja, ha a kormány továbbra is szabálytalanul költi el az Európai Uniótól kapott támogatásokat, előbb-utóbb büntetésre lehet számítani.

Figyelmébe ajánljuk

Ujhelyi: Itt van a karmelita kutyája elásva

  • narancs.hu

A „politikai szemtanú” szerint semmi baj a határon túli egyéni körzetekkel – az ellenzék is javasolt már ilyet –, csak minden külföldön élő magyar egyformán élhessen választói jogával.