Túlnyomórészt kormánypárti önkormányzatok kaptak Orbánék milliárdos karácsonyi ajándékából

  • narancs.hu
  • 2020. december 24.

Villámnarancs

A kormány karácsonykor sem hazudtolta meg magát.

"Miközben a kormány az önkormányzatok bevételének javát jelentő iparűzési adó megfelezéséről döntött, a Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent kormányhatározat alapján milliárdokat is juttat. A 23 megyei jogú város közül most 16 kapott jelentős összegeket, ebben benne van mind a 12 fideszes polgármester vezette város, és a függetlenként kormánypárti támogatással 2019-ben újrázó Szarvas Péter vezette Békéscsaba" – írja a Telex.

orban-karacsony_top_story_lead.jpg

 
orban-karacsony_top_story_lead.jpg
 

 

A portál megjegyzi: a 10 ellenzéki vezetésű megyei jogú városból csak 3 jutott támogatáshoz a határozat alapján. Ezek: Eger, Miskolc és Salgótarján.

A főváros 23 kerületéből pedig csak kettőnek jutott a mostani támogatásból: a XVI-at fideszes, a XXIII. kerületet kormánypárti támogatással független polgármester vezeti.

A 14 ellenzéki vezetésű kerület egyike sem került be a határozatba.

Mint írják, a XXIII. kerület önmagában 4,5 milliárd forintot kapott közlekedési infrastruktúra fejlesztésére, ez a határozatban lévő települések közül a legnagyobb támogatás. A második helyen Szolnok áll 2,7 milliárddal.

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?