A fideszes politikus cége milliókért derítette ki, melyik parkba járnak a jógások

  • narancs.hu
  • 2020. január 7.

Belpol

Jó célra mentek el a milliók.

„A parklátogatások céljaként a kimagasló többség (84 százalék) a sétálást, pihenést jelölte meg, a következő leggyakrabban említett látogatási cél a másokkal való találkozás és a rendezvényre járás (23-23 százalék). A Parklátogatók 12 százaléka sportolni jár a parkokba. Futnak (64 százalék), kerékpároznak (39 százalék), labdajátékokat játszanak (13 százalék) és tornáznak (12 százalék). A leginkább futásra használt park (7 százalék) a Feneketlen-tó, míg kerékpározásra a Szent István park (51 százalék) és a Hajógyári-sziget (50 százalék). Érdekes, hogy jógázni leginkább a Vérmezőn (28 százalék) és a Városmajorban szoktak.”

A fenti részletet kedden közölte a Népszava egy olyan közpénzmilliókért készített tanulmányból, amit egy fideszes politikus cége készített. A tanulmányért legalább 3 millió forintot fizetett Budapest előző vezetése idején az önkormányzati tulajdonú Főkert Zrt, a számlát erről 2016-ban állították ki.

A tanulmányt leszállító cég, a jelenleg végelszámolás alatt álló Axilior Kft., ami Nagy Sándor Andrásé, a Fidesz akkori budaörsi elnökéé.

Tüttő Kata, városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes a Facebookon tette közé a számla másolatát január 5-én.

Tüttő a Népszavának azt mondta: a felmérésről készült szerződések, számlák is a Főkert felügyelő-bizottsága elé kerülnek.

Figyelmébe ajánljuk