Nem indít jelöltet a Fidesz az időközi választáson Dunaújvárosban

  • narancs.hu
  • 2020. január 7.

Belpol

Szokatlan gyakorlat a kormányoldalon.

A 24.hu információja szerint nemrég vált biztossá, hogy a február 16-i dunaújvárosi időközi parlamenti választásnak a kormánypártok jelölt nélkül futnak neki, vagyis nem lesz Fidesz-KDNP-s jelölt a szavazólapon a Fejér megyei 4-es választókerület egyéni képviselőhelyéért indulók között.

A jobbikos Kálló Gergely decemberben egy nap leadta az induláshoz szükséges aláírásokat, a másik oldal jelöltje viszont sokáig bizonytalan volt. A portál szerint Cserna Gábor korábbi polgármester indítása felmerült a Fideszben, végül a hírek szerint Cserna maga mondta vissza jelöltségét.

A 24.hu szerint a Fidesz Molnár Tibort, Inárcsa polgármesterét támogatja a hátralévő bő egy hónapos kampányban. Ha megis választanák Molnárt, az frakcióváltási szabályok miatt nem ülhetne be a Fidesz-frakcióba — persze ettől még függetlenként támogathatná a kormányt.

Viszont valamivel esélyesebbnek látszik Kálló, ugyanis a körzetet már 2018 áprilisában is az ellenzék hozta el a jobbikos Pintér Tamás révén. Pintért közben Dunaújváros polgármesterré választották, ezért jön most az időközi választás.

Figyelmébe ajánljuk