A gyökérkezelést el lehet felejteni, csak húzni fognak a sztrájkra készülő fogorvosok

  • narancs.hu
  • 2017. június 17.

Belpol

Azért demonstrálnak, mert szerintük az államtól kapott támogatás már az anyagköltségre sem elég.

Munkalassító demonstrációt tartanak a közfinanszírozott foggyógyászok szeptember 4. és 6. között – értesült a Népszava. Ezen a három napon csak sürgősségi kezeléseket vállalnak majd az akcióhoz csatlakozó fogorvosok, akik így például a foghúzást, a baleseti sérülések ellátását megoldják, de tömni vagy gyökérkezelni nem fognak.

false

 

Fotó: Pixabay.com

Az alapellátást végző fogorvosok azt szeretnék elérni, hogy a támogatásuk elérje a háziorvosi praxisokéhoz hasonló mértéket. Ehhez a kamarai számítások szerint mintegy 28 milliárd forintra lenne szükség. A Népszava úgy tudja, a fogorvosok hónapok óta kérik a kormánytól, hogy emeljék a támogatást, mert a most rendelkezésre álló havi, átlagosan 800 ezer forint nem elég a praxisok működtetésére, még a térítésmentes ellátások anyagköltsége sem jön ki ennyiből.

Nagy Ákos, az akció szervezője elmondta, hogy eddig a körzetek harmada csatlakozott a demonstrációhoz. Baranya, Tolna és Zala megyében minden bizonnyal csaknem az összes praxis részt vesz az akcióban, miközben az ország többi területéről is érkeznek a visszajelzések.

Figyelmébe ajánljuk