A kórház előtt halt meg a gyógyultnak nyilvánított beteg Kistarcsán

  • narancs.hu
  • 2023. július 29.

Belpol

A kórház szerint senki nem követett el hibát, amiért pszichiátrián kezelték a tüdőbajos beteget.

A kistarcsai kórház bejárata előtt halt meg egy 44 éves férfi azután, hogy egy hétnyi kezelés után gyógyultnak nyilvánítva hazaengedték – írja a Blikk. A lapnak az édesanyja azt mondta, hogy autista fiát kerekesszékben vitték el a kijáratig, ahol felállt, hogy beszálljon az épp akkor érkező taxiba, de összeesett. A kórház dolgozói megpróbálták, de nem tudták újraéleszteni.

Az anya elmondása szerint a fia először április közepén lett rosszul, akkor ugyanúgy a kistarcsai kórházba vitte a mentő. Ott a vizsgálatok alapján azt állapították meg, hogy minden eredménye rendben van, így hazaengedték. A férfi ennek ellenére nem lett jobban, továbbra is fulladt, ezért néhány nap múlva visszavitték a kórházba, ahol a pszichiátriára vitték és az édesanyja szerint pszichés betegként kezelték, pedig nem volt az, és „nem foglalkozott vele senki úgy, ahogy az állapota megkívánta volna”.

Az újság szerint a férfi halotti anyakönyvi kivonatában az szerepel, hogy a halálát a tüdővér rögösödése okozta, emellett tágulásos szívizom-problémája is volt, ezt pedig a hozzátartozók szerint az orvosoknak észre kellett volna venni.

A kórház orvosigazgatója szerint a családtagok bejelentését kivizsgálták, a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház orvosai, illetve az ápolószemélyzet felelősségét megalapozó szakmai hibát, mulasztást nem tártak fel.

A család a haláleset miatt feljelentést tett a rendőrségen.

nyitókép: florhosp.hu

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk