Az anyaság szolgálatának megbecsüléséről kérdezi a kormány a népet

  • narancs. hu
  • 2018. november 5.

Belpol

Ma bejelentik a családvédelmi nemzeti konzultáció kérdéssorát, amelyre a válaszokat december 21-ig várják a megadott címeken.

A kormány szándékai szerint a konzultációval üzenetet is küldhet Magyarország Brüsszelnek: a bevándorlás, a népességcsere helyett az erős családokat támogatják - írja a Magyar Idők.

A családvédelmi nemzeti konzultáció papíralapú, illetve internetes kérdőíveinek visszaküldési és kitöltési határideje december 21. lesz . A sorban nyolcadik nemzeti konzultáció pontos kérdéssorát ma délelőtt 9 órakor jelenti be sajtótájékoztatóján Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, s a kérdőíveket tartalmazó leveleket már a hét elején elkezdik postázni.

A kormánylap szerint a várható nagy érdeklődésre tekintettel elképzelhető, hogy a kormány meghosszabbítja a visszaküldés határidejét. A mostani konzultációt is nagyszabású országos médiakampány vezeti fel.

A témák között szerepel a fiatal házaspárok életkezdésének támogatása, a gyerekvállalás további ösztönzése és a gyereket nevelő nők munkavállalásának kérdése is, amelyek kijelölhetik a jövőbeni családtámogatási intézkedések alapjait. Várhatóan arra is rákérdeznek, hogy a gyermekvállalás ösztönzéseként a háromgyermekes nők életük végéig mentesüljenek a személyi jövedelemadó fizetése alól. De téma lehet a nagycsaládosok gépkocsikedvezménye, a gyerekek után járó nyugdíjkedvezmény és az anyaság szolgálatának jobb megbecsülése is szóba kerülhet.

A kormány jövőre újabb családpolitikai intézkedéseket jelent be. S ezek olyanok lesznek, amiket nem lehet egy esetleges kormányváltáskor felszámolni. A kabinet ugyanis nagyon nem szeretné, ha még egyszer előfordulna az, ami az első polgári kormány időszaka után, hogy az általuk indított otthonteremtési és családtámogatási intézkedéseket később felszámolnak.

Figyelmébe ajánljuk