Az egykori NER-milliárdos Vitézy Tamás azt írta, hajléktalan lett

  • narancs.hu
  • 2024. október 7.

Belpol

A végrehajtók egy közte és Jellinek Dániel közötti jogi csatározás miatt foglalták le ingatlanját. 

Elmentem a piacra bevásárolni, egy rövid ujjú ingben, vászonnadrágban, vászoncipőben, hisz akkor még jó idő volt, a házamba azonban nem tudtam visszamenni, mert a távollétemben betörtek, a kertkaput lezárták, a garázskaput egy kocsi elállta és a zárak cseréje éppen folyamatban volt

– számolt be a budai Testvérhegyen álló házának elvesztéséről közösségi oldalán Vitézy Tamás, a főpolgármesterségért induló Vitézy Dávid nagybátyja. A posztot a 24.hu vette észre. 

Az egykor a száz leggazdagabb magyar listáján is szereplő Vitézy szerint a végrehajtók a közte és a milliárdos üzletember, Jellinek Dániel között évek óta zajló jogi csatározás folyományaként foglalták el a több száz millió forintos értékű ingatlanját. Vitézy szerint a piacról visszatérve sem ruháját, sem pénzét, sem iratait nem engedték, hogy magához vegye,és bár kihívta a rendőröket, ők is jogszerűnek találták az intézkedést.

Az ingatlan lefoglalása több mint egy hónapja megtörtént, de eddig szégyellte megírni, hogy hajléktalan lett. „Aztán rájöttem, hogy ezt nem nekem kell szégyellenem, hanem szégyelljék magukat azok, akik hagyták ezt az ügyet elfajulni és a deviáns bűnözői magatartást érvényesülni”.

A lap emlékeztet, a 77 éves vállalkozó a rendszerváltás után ukrajnai gázimportból alapozta meg vagyonát, majd jelentős turisztikai cégbirodalmat épített ki Horvátországban. Később Helyi Théma néven ingyenes, Fidesz-párti bulvárújságot is kiadott. Unokahuga Vitézy Zsófia, aki Kolumbiában nagykövet. Unokaöccse Vitézy Dávid, volt közlekedési államtitkár, a Fidesz által is támogatott főpolgármester-jelölt. Testvére a februárban elhunyt Vitézy László filmrendező, akinek harmadik felesége a 2021-ben elhunyt Hankiss Ágnes, Vitézy Dávid édesanyja, korábbi fideszes EP-képviselő. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk