Kósa: A kádári konszolidáció '56 után megnyert béke volt

  • narancs.hu
  • 2024. október 7.

Belpol

A mai magyarok következtetése pedig az, hogy háború helyett békére van szükség. 

Kósa Lajos szerint az 1956-os forradalom és szabadságharc megnyert békéje volt a kádári konszolidáció – írja a hvg.hu az országgyűlési képviselő debreceni, aradi vértanúk emléknapja alkalmából elmondott beszédére hivatkozva.

„Mi végre a sok áldozat, megérte-e a küzdelem, hiszen nem volt esély arra, hogy az oroszokat az osztrákokkal együtt legyőzzük?” – kérdezte Kósa. Ugyanakkor képviselő szerint nem volt hiábavaló a harc, mert szabadságharc nélkül nem jöhetett volna el az 1867-es kiegyezés. Ezután a Magyar Királyság olyan fejlődési pályát futott be, ami példátlan volt. 

„Nyugodtan megállapíthatjuk, hogy a békét meg tudjuk nyerni, a háborút azt nem. Számtalan küzdelmet folytattunk a szabadságunkért, Rákóczitól kezdve egészen 1956-ig, és látszólag ugyan elbuktuk ezeket a küzdelmeket, de az utána következő békét, a szatmári békétől kezdve a kádári konszolidációig úgy-ahogy megnyertük” – mondta Kósa, hangsúlyozva, szerinte a mai magyarok azt következtetést vonták le, hogy békére van szükségünk, a háború nem jó nekünk. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk