„Az orosz titkosszolgálat számára. Szpaszíba” – Országszerte meghekkelik a kormány legújabb óriásplakátjait

  • MTI/narancs.hu
  • 2017. június 10.

Belpol

Az Együtt aktivistái a következő napokban lecsapnak majd a köszönőplakátokra. Hogy leszünk így erős és büszke ország?

„Az Együtt felülragasztja a kormánypropaganda plakátjait: Szpaszíba – Köszönjük! Hiszen csak az orosz titkosszolgálat örül a Fidesz-kormány tiltott adatgyűjtésének, ami orosz kézbe került” – közölte szombat délután Facebook-oldalán Szigetvári Viktor. Az Együtt választmányi elnöke bejelentette: aktivistáik a kormány legújabb, a nemzeti konzultáció „gigantikus sikereit” megköszönő plakátjait fogják a napokban országszerte kidekorálni.

Szigetvári az Alkotás utca egyik plakátját már át is ragasztotta, a „Minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációja” szöveg mellé „Az orosz titkosszolgálat számára. Szpaszíba” feliratot helyezte el. Az MTI tájékoztatása szerint a választmányi elnök sajtótájékoztatóján újra felhívta a figyelmet arra, hogy magyarok adatainak tömege került külföldre a legutóbbi konzultáció során, a Yandex technológiai kódja révén az orosz titkosszolgálatok is hozzájuthattak azokhoz. Szigetvári Viktor kérte az adatvédelmi hatóságot, hogy gyorsítsa fel az általa is kezdeményezett vizsgálatot.

Itt a plakátkampány plakátkampánya

Nemzeti konzultáció after. A nemzeti konzultáció lezárulását követően köszönő- és eredménykampányt indít a kormány. Mi mást! Mert hát ez volt „Minden idők legsikeresebb Nemzeti Konzultációja”. A köszönőkampány központi üzenete nem más, mint hogy „Magyarország erős és büszke európai ország”. Nyárra ezek a plakátok lepik el az országot.

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.