Berágatta a törzsvendéget Mészáros Lőrinc szegedi fürdője

  • narancs.hu
  • 2021. május 14.

Belpol

Aki ezután is mindennap menni szeretne, 99 ezer helyett 1 millió 116 ezret fizethet évente.

Már nem lehet éves bérletet váltani a szegedi Napfényfürdőbe. Eddig azok a törzsvendégek, akik egy napot sem akartak kihagyni, 99 ezer forintért válthattak egész évre szóló, korlátlan belépésre jogosító bérletet. A május 6-án ismét kinyitott vízi élménypark most a honlapján úgy tájékoztatta a látogatókat, hogy új, úgynevezett alkalmas bérletrendszert vezetett be. Így például 10, 20 vagy 30 alkalmas belépőt lehet venni, 39 ezer, 69 ezer és 93 ezer forintért felnőtteknek, gyerekek számára ez jellemzően feleannyiba kerül.

Egy törzsvendég, aki korábban úszómesterként is dolgozott ott, és tényleg mindennap jár, most kiszámolta, hogy ha ragaszkodni szeretne a szokásához, tulajdonképpen tizenegyszer annyit kell fizetnie, mint tavaly – írja a Szegeder.

A portál úgy számolt, hogy a vendégnek 12-szer meg kell vennie a 93 ezer forintos, 30 alkalomra szóló belépőt. Aki ritkábban jár fürdőbe, az tényleg nem érzi ilyen keményen az áremelkedést.

 

 

 

 

„...A fürdő Facebook-oldaláról a bíráló megjegyzéseket azonnal eltávolítják.

A legtöbben azt tervezik, hogy átmennek az önkormányzati fenntartású Sportuszodába (vagy a Tiszavirágba), mivel ennél még azok is jóval olcsóbbak. Az egészségügyi gondokkal küszködők számára azonban ez nem feltétlenül jelent megoldást, ugyanis ők a Napfényfürdőben a sportolás mellett különféle wellness-szolgáltatásokat is igénybe vehettek” – írta a Szegedernek az egykori úszómester.

A Napfényfürdő úgy reagált a drágulással kapcsolatos kérdésre, hogy „a korábbival nem összehasonlítható (...) új bérletstruktúra kialakításánál a vezető magyarországi fürdők gyakorlatát” vették alapul, biztonságosabb, egyszerűbb és átláthatóbb rendszert szerettek volna. Szerintük nem lehet 12-szeres emelkedésről beszélni. Az obszcén stílusú kommenteket pedig tényleg törlik a fürdő oldaláról. 

A Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. –Mészáros Lőrinc érdekeltsége – 2018 nyarán vásárolta meg a szegedi Napfényfürdő Aquapolist, a mellette lévő Hotel Forrással, valamint két ausztriai és egy montenegrói szállodával együtt.

A leadkép forrása a Napfényfürdő Aquapolis Facebook-oldala.

Figyelmébe ajánljuk