Elhatárolódott az iskolája az október 23-i tüntetésen fellépő egyik diáktól

  • narancs.hu
  • 2022. október 24.

Belpol

Pankotai Lili a tanárok melletti tüntetésen slammelt, iskolájának igazgatója elutasítja a felszólalás "minden, a keresztény értékekkel össze nem egyeztethető tartalmát".

A pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium a Facebook-oldalán tette közzé hétfő reggel az igazgató, Nyisztor Zsolt közleményét, amelyben az iskola elhatárolódik az egyik október 23-i tüntetésen felszólaló diákjuktól - vette észre a 444.hu.

„Intézményünk nevében kijelentem, hogy tiszteletben tartjuk a szabad véleménynyilvánítás jogát, ellenben elhatárolódunk tanulónk, Pankotai Lili 2022. október 23-i nyilvános felszólalásától" - írták ki a gimnázium közösségi oldalán.

Az iskola igazgatója által szignózott posztban emellett kijelentették:

Messzemenően elutasítjuk annak minden, a keresztény értékekkel össze nem egyeztethető tartalmát és narratíváját.

Pankotai Lili a vasárnapi tünetés egyik fellépőjeként adta elő slamjét.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk