Ellenzéki vezetésű kerületben kapott megbízást Kovács Zoltán felesége

  • narancs.hu
  • 2023. október 16.

Belpol

Az önkormányzati tulajdonban lévő Óbudai Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági tagja lett Szikora Linda.

Az önkormányzati vagyonkezelőnél került be az igazgatóságba Szikora Linda, akit nemrég a Fidesz III. kerületi szervezetének tisztújításán Bús Balázs elnök alelnökének választottak. Szikora korábbi üzlettársa milliókat kapott a vadászati kiállítást szervező cégtől úgy, hogy a rendezvényért kormánybiztosként éppen a férje, Kovács Zoltán felelt. Minderről az rtl.hu adott hírt. 

A lap megkeresésére az ellenzéki vezetésű önkormányzat azt válaszolta,

"Szikora Linda az Óbudai Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. igazgatósági tagja, a Fidesz delegálta dr. Balogh Péter helyett. A delegálás alapján a képviselő-testület választotta a zrt. igazgatósági tagjává. Nincs konkrét területe, és bruttó 200 ezer forint/hó díjazásban részesül."

A történetben az a szép, hogy a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár feleségének megbízását egyhangúlag szavazta meg a képviselő-testület, amelyben az ellenzék van többségben. A cikk ezzel kapcsolatban meg is jegyzi, hogy a kormánypárti képviselők egy ilyen kinevezést önmagukban nem tudtak volna keresztülvinni. 

Mint a hírportál cikkében olvasható, Kovács Zoltán felesége nem tartozik a nyilvánosságban sokat szereplő politikusi házastársak közé, ám üzlettársa, Kovács Róbert milliókat kapott a vadászati kiállítást szervező cégtől úgy, hogy éppen Kovács Zoltán felelt a rendezvényért kormánybiztosként.

Szikora Lindát e mellett a Fidesz III. kerületi szervezetének szeptemberi tisztújításán Bús Balázs elnök alelnökének választották.

Bús Balázs a kerület előző polgármestere volt, akit a 2019-es önkormányzati választáson a közös ellenzéki jelölt, az akkor még MSZP-s, ma már DK-s Kiss László győzött le.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk