Felülírja a Momentum a kormány bombás plakátjait

  • narancs.hu
  • 2022. november 6.

Belpol

A párt állítja, a módosítás nyomán a hirdetések az igazat mondják.

„A Fidesz hazugságai tönkretesznek minket” – ilyen feliratokkal ragasztják le országos akció keretében a kormány híres bombás plakátjait a Momentum aktivistái.

Az ellenzéki párt szerint nem a háborúzó Oroszországgal szemben bevezetett uniós szankciók sora, hanem a kormánypárt hazugságai, a rossz kormányzás és Vlagyimir Putyin tehet arról, hogy a hazai infláció „Európa-bajnok”, és egyre nehezebb megélni Magyarországon.

„Mi most arra vállalkozunk, hogy leleplezzük a fideszes hazugságokat országszerte. Tagjaink mától országszerte matricával javítják ki a Fidesz hazug plakátjait” – jelentette be Gelencsér Ferenc, a párt elnöke és frakcióvezetője. Hajnal Miklós pedig arról beszélt, a plakátok az átalakítás nyomán végre az igazságról fognak szólni.

Az átragasztó akciót videón is rögzítették.

A Momentum korábban a Reklámszövetséghez fordult a bombás hirdetések miatt:

A párt október közepi beadványáról a HVG kérdezte a Reklámszövetséget, amelynek főtitkára, Fülöp Szilvia azt mondta, formailag megfelelő panaszbeadvány és az alapján azonosítható hatáskör esetén tud vizsgálódni a szervezet reklámetikai bizottsága. Szakértőik a Momentum által kifogásolt kormányhirdetéseket politikai reklámként azonosították, azokat pedig a Reklámszövetség a reklámetikai kódex alapján nem vizsgálhatja, így reklámetikai eljárás sem indulhat.

 

A Momentum mostani közleménye szerint a szakmai szervezet „terel” ebben az ügyben.

A párt továbbra is várja országszerte a szankciókkal kapcsolatos konzultációs íveket, amelyeket Soprontól Berettyóújfaluig a Momentum pultjainál és irodáiban gyűjtenek. Brikettet préselnek belőle, és a fűtőanyagot eljuttatják a rászorulóknak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk