Feljelentették a kormányt a bombás hirdetés miatt

  • narancs.hu
  • 2022. október 18.

Belpol

A Momentum elnöke etikai vizsgálatot kezdeményez a reklámszövetségnél a nemzeti konzultáció felhívása ellen.

Az Oroszországgal szemben bevezetett uniós szankciókat bombaként ábrázoló kormányhirdetés ügyében a Magyar Reklámszövetséghez fordult Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és frakcióvezetője – tudósít a Média1.

Az ellenzéki politikus a szakmai szervezetnek küldött levelében azt írja, a kormánynak ez a nemzeti konzultációra felhívó kampánya, és ez a grafikai megoldás, amellett, hogy ízléstelen és hazug, sérti a reklámetikai szabályokat, legalábbis a Magyar Reklámszövetség Reklámetikai Kódexe szerint.

„Miközben az Oroszország által indított háborúban naponta bombáznak civil célpontokat, többek közt Kijevben is, a magyar kormány hivatalos kommunikációja ledobott bombaként illusztrálja az agresszort gyengíteni és megállítani hivatott uniós szankciókat. Teszi ezt többek között a Magyarország Kormánya hivatalos Facebook-oldal borítóképén, illetve az erre a célra készített videóban is. A kommunikációs kampány érzéketlen a megtámadott Ukrajnával és a háború valamennyi áldozatával szemben: mind a megkínzott és megölt ukrán civilekkel és katonákkal, mind az otthonukból elmenekült milliókkal. A kommunikáció egyedül arra alkalmas, hogy kiszolgálja az orosz propagandacélokat, és gyengítse az agresszorral szemben fellépő Európai Unió egységét” – állapítja meg Gelencsér.

Gelencsér azt kéri, hogy mielőtt a kampányra a kormány milliárdokat költene, 

a reklámszövetség vizsgálja meg, állapítsa meg az etikai vétséget, és távolíttassa el a hirdetést. 

A Momentum elnöke azt is visszásnak tartja, hogy miközben a magyar kormány azt kommunikálja, a béke pártján áll, közben egy ilyen grafikai megoldást használ a hirdetésében. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk