Húszmilliót kapott Novák Katalin alapítványa a Szerencsejáték Zrt.-től

  • narancs.hu
  • 2024. január 15.

Belpol

Minden támogatás rendkívül indokolt volt.

Nettó 20 millió forint támogatást kapott a Novák Katalin által tavaly nyáron alapított Családpárti Alapítvány a Szerencsejáték Zrt.-től. A cég szponzorpénzeit osztó leányvállalata, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. tavaly december 12-én döntött a hónap legnagyobb kifizetéseiről.

Az alapítvány amellet, hogy népszerűsíti a házasságot, ami "egy nő és egy férfi között önkéntes alapon létrejött életközösség és élethosszig tartó szövetség", a konzervatív női vezetők összefogásával, tehetségek gondozásával, a külpolitikai gondolkodás támogatásával foglalkozik.

Nem Novák alapítványa volt az egyetlen, amelyik jelentősebb összeget kapott. 13,5 millióval második volt a támogatási listán a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet. A harmadik nettó 8 millióval a fideszes kötődésű Fejlődő Városi Közösségekért Alapítvány, emellett egy vitorlás egyesülethez köthető cég, az Érdi Sailing Kft. pedig nettó 5 milliót kapott.

Az előző hónapban, novemberben még nagyobb összegekről döntött a Szerencsejáték-leánycég. A Novák-alapítvány támogatási összegének is a duplája, nettó 40 millió forint került a jobboldali Kommentár Alapítványhoz, ami szellemi műhelye a Fidesz politikai hátországának. A novemberi kedvezményezetti listán található a Márai Sándor Kulturális Közalapítvány 10 millió forint összeggel. A tavaly októberi kedvezményezetti listán viszont csak egyetlen cég szerepelt: a Netrise Hungary Kft., 40 millió forinttal. Ez Sarka Kata férjének vállalkozása, írja a hvg.hu.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!