Így járult a NER-elit a jövendőmondó Orbán elé Kötcsére

  • narancs.hu
  • 2018.09.08 15:55

Belpol

Piknikezett Káslertől Vidnyánszky Attiláig, Fekete György, Andy Vajna, a CÖF vezérkara, továbbá boldog és boldogtalan.

Szombaton rendezik meg a hagyományosan zárt körű Polgári Pikniknek nevezett újabb találkozót, melyen Orbán Viktor a kormány és a kormányzópártok képviselői, valamint a Fidesz holdudvarába tartozó, az üzleti élet és a jobboldali értelmiség meghívottjai előtt távlatos helyzetértékelést tart Magyarországról, Európáról és a világpolitikai folyamatokról.

Kötcse: ahol Orbán elmondja a sajátjainak, hogy mit tervez Magyarországgal

Itt beszélt először a centrális erőtérről, és már a kultúrharcot is belengette évekkel ezelőtt.

Idén a tavaszi országgyűlési választást követően júniusban már rendeztek polgári pikniket, akkor a kormányfő egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy a 2019-es európai parlamenti választás az értékek és a kultúrák küzdelme lesz, míg a Magyarországra leselkedő legkomolyabb veszélynek a miniszterelnök (nem nagy meglepetést okozva, nyilván) a migrációt nevezte.

A most szombati eseményre a fideszes politikusok és a NER kivételezettjei napközben folyamatosan érkeztek meg a helyszínre, míg Orbán Viktor miniszterelnök vagy lánya, Orbán Ráhel csak a kora délutáni órákban. Szokás szerint volt aki megállt az újságírók egy-egy kérdésére válaszolni, míg mások még csak véletlenül sem vetemedtek ilyesmire.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

false

Fotó: Sióréti Gábor

A Magyar Idők kormánylap korábban arról írt, hogy a szombati találkozó fő témái között szintén a jövő évi európai parlamenti választás kampánya kaphat fő szerepet, míg emellett a már Tusnádfürdőn beharangozott kulturális kérdések kerülhetnek napirendre.

Fekete György

Fekete György

Fotó: Sióréti Gábor

Balázs Fecó

Balázs Fecó

Fotó: Sióréti Gábor

Schmitt Pál

Schmitt Pál

Fotó: Sióréti Gábor

Rákay Philip

Rákay Philip

Fotó: Sióréti Gábor

Vidnyánszky Attila

Vidnyánszky Attila

Fotó: Sióréti Gábor

„Az Európai uniós választásokon, bízzunk benne, hogy egy olyan erőátrendeződés lesz, amely nagyobb esélyt ad arra, azoknak a politikai programoknak, gyakorlatoknak, amelyeket Magyarország is képvisel. Erről lesz itt szó – nyilatkozta Balog Zoltán szombat délelőtt a Hír TV-nek.

Kásler Miklós

Kásler Miklós

Fotó: Sióréti Gábor

L. Simon László

L. Simon László

Fotó: Sióréti Gábor

Deutsch Tamás

Deutsch Tamás

Fotó: Sióréti Gábor

Rogán Antal

Rogán Antal

Fotó: Sióréti Gábor

Csizmadia László

Csizmadia László

Fotó: Sióréti Gábor

Bencsik András

Bencsik András

Fotó: Sióréti Gábor

Andy Vajna

Andy Vajna

Fotó: Sióréti Gábor

A kötcsei pikniket szervező Balog hozzátette, "kereszténydemokrata ügyben természetesen meghallgatjuk a miniszterelnök-helyettes urat, Semjén Zsoltot. És lesz egy olyan kerekasztal, ahol beszélni fog a mi európai uniós képviselőnk, Szájer József Békés Mártonnal és egy német vendéggel arról, hogy Európában milyen szellemi, ideológiai, kulturális, politikai átrendeződés várható, és ebben nekünk milyen szerepünk lehet” – ismertette nagy vonalakban a programot a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke.

Neked ajánljuk

A gyöngy

  • Halasi Zoltán

A király elküldi fiát messze földre, hozza el a kígyótól a kincset. Mielőtt a fiú útnak indul, meg kell válnia ruhájától. Megérkezik, elvegyül az ottaniak között. Ételüktől azonban mintegy álomba merül, megfeledkezik királyfi voltáról, küldetéséről. Apja levele téríti magához. Megigézi a kígyót, megszerzi a kincset. Hazatér, megdicsőül.

Máshogy mutatja ki

  • SzSz

„Az utolsó túlélő halálával Auschwitzot beveszi a kirakatból a történelem. Lomtárba kerül, ott porosodik majd a sötétben a tatárjárás és a waterlooi csata közt” – nyilatkozta Röhrig Géza egy interjúban a Saul fia diadalmenetének egyik állomásán –, a Born in Auschwitz egyszerre igazolja és cáfolja e kijelentést azzal, hogy bemutatja, hogyan hatja át a tragédia háromgenerációnyi család életét.

„A vérfürdő nem vonz”

A Star Trek-filmek Spockja jelenleg az AMC horrorsorozatában, a NOS4A2 második évadában adja a Charlie Manx nevezetű gonoszt, de élőben nincs benne semmi fenyegető. A Rhode Island-i forgatáson értük el.

„Gátlástalanul húzogatjuk ki egymás sorait”

  • Láng Dávid

Több mint ezer induló közül ők nyerték tavaly az Öröm a Zene tehetségkutató országos döntőjét, nem sokkal később pedig Lovasi András is kiválasztotta őket a raktárkoncertes gázsiját szétosztó pályázaton. A duóval arról beszélgettünk, mivel győzhették meg a zsűrit, milyen köztük a dalszerzői dinamika, és terveznek-e teljes zenekarrá bővülni.

Ülő ováció

  • Nagy István

Nyolcvanegy éves korában elhunyt minden idők egyik legnagyobb hatású zenei producere, akinek a jelentősége egyedül talán George Martinéhoz fogható; mindketten a modern zenerögzítési technika úttörőinek, lényegében megteremtőinek számítanak.