Rogán Antal szerint „banánköztársaságra” emlékeztet az EP-eljárás, ami a bevándorláspárti többség utolsó, kétségbeesett támadása Magyarország ellen

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 8.

Belpol

De mindegy, milyen döntés születik az EP-ben a Sargentini-jelentésről, mert a bevándorláspárti többségnek a véleménye egyre kevésbé számít.

A bevándorláspárti többség egy utolsó, kétségbeesett támadást indít Magyarország ellen – jelentette ki  Rogán Antal szombaton, a Somogy megyei Kötcsén, a Polgári Piknik előtt az újságíróknak –, erről szól a Sargentini-jelentés.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter közölte: Orbán Viktor a találkozón arról beszél, hogy az elkövetkező időszak legfontosabb eseménye a 2019-es európai parlamenti választás lesz Európában, amelynek témája a bevándorlás.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

Merthogy a bevándorlás demokráciadeficitet idézett elő Európában. Az EP és az Európai Bizottság többsége ugyanis bevándorláspárti, az európai emberek ellenben egyre nagyobb mértékben elutasítják a bevándorlást, és úgy tűnik, ezt az EP többsége nem hajlandó tudomásul venni – fejtette ki Rogán.

„Olyan új EP-re és bizottságra van szükség, amelyben nincsenek többségben a bevándorláspárti politikusok, és ezzel helyreáll a rend.”

Rogán Antal hozzátette, az EP bevándorláspárti többsége nem hajlandó tudomásul venni az emberek véleményét, és nem fog engedni a következő hónapokban sem.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

A jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló dokumentum keddi brüsszeli tárgyalásáról annyit mondott, mindegy milyen döntés születik az EP-ben, mert a bevándorláspárti többségnek a véleménye egyre kevésbé számít.

Az számít, hogy a 2019. májusi EP-választáson mit fognak mondani az emberek – hangsúlyozta.
Rogán Antal szerint az EP-ben a „banánköztársaságokra jellemző” képtelen helyzet alakult ki: a tartózkodó szavazatokat megpróbálják elfelejteni azért, hogy a bevándorláspártiak többséghez jussanak.

Ez „vicces, méltánytalan, a bevándorláspártiak megpróbálnak visszaélni a hatalmukkal” – jelentette ki Rogán, majd hozzátette –, Magyarországnak vissza kell utasítania azt a nyomást, amelyet a bevándorláspárti politikusok megpróbálnak kifejteni.

Figyelmébe ajánljuk