„Írj a tankernek” – Akciót hirdetnek a diákok a pedagógusokat érintő fenyegetések miatt

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 27.

Belpol

Egy előre megírt nyilatkozatot lehet elküldeni azon tankerületeknek, melyek a polgári engedetlenségben részt vevő tanárokat megfenyegették. 

Az „Írj a tankernek!” nevű akciójához kér segítséget a Diákok a Tanárokért nevű szervezet a Facebookon. Az akció keretén belül egy előre megírt nyilatkozatot lehet elküldeni egy szabadon kiválasztott tankerületnek, melyben a beküldők elutasítják a polgári engedetlenségi mozgalomban részt vevő pedagógusoknak a megfenyegetését. 

Mint ismert, szeptember eleje óta a pedagógusok egy része polgári engedetlenségi akció keretén belül tiltakozik egyebek mellett az alacsony bérek miatt, amiért hivatalos levélben fenyegette meg őket a tankerület – a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesét el is bocsátották. (A témával a Narancs.hu is foglalkozott). 

A Diákok a Tanárokért akciójában a megfenyegetett tanárok mellett lehet kiállni. A nyilatkozat így kezdődik: „szeptember eleje óta, Ön és/vagy az Ön kollégája fenyegető levelet küldött több polgári engedetlenségben résztvevő pedagógusnak is.

Mint felelős állampolgár elutasítom a pedagógusok e méltatlan kezelését, kiváltképp Maruzsa Zoltán államtitkár Úr cinikus és álszent megnyilvánulását a tanárok polgári engedetlenségével kapcsolatban, melyben absztrakt morális szabályokra hivatkozva félemlíti meg, az amúgy is méltatlan bánásmódban részesülő tanárokat”. 

Továbbá a nyilatkozatban fel lehet hívni a figyelmet az alacsony bérekre, a pedagógusok túlterheltségére, valamint a súlyosan korlátozott sztrájkjogaikra.

A nyilatkozatot itt lehet elküldeni, a Diákok a Tanárokért bejegyzése pedig alább olvasható. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?