Idén nem szervez a főváros karácsonyi vásárt

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 27.

Belpol

Nem a megemelkedett rezsi miatt, hanem nem sikerült dűlőre jutni az V. kerület. 

Nem rendez karácsonyi vásárt a főváros idén, ugyanis már nincs elég idő ennek előkészítésére, illetve az V. kerület döntése értelmében másnak vállalkozásnak lesz erre lehetőség – mondta Faix Csaba, a Budapest Brand vezetője az ATV-nek. 

Ennek hátterében az áll, hogy a vásárt tavaly megrendező nonprofit cég, a Budapest Brand tárgyalásokat kezdeményezett a Belvárossal, de az egyeztetések nem vezettek eredményre, mert a társaság csak két évre szóló együttműködés keretében tudta volna vállalni a vásár szervezését elvállalni. 

Faix Csaba azt mondta, miután az állam elvette a Fővárostól a Vörösmarty tér tulajdonjogát, a Budapest Brand még július végén megkereste az V. kerületi Önkormányzatot, hogy az elmúlt több, mint 20 évhez hasonlóan idén is szívesen megrendezi a vásárt. Erre a megkeresésre szeptember elejéig nem kapott választ, az ekkor újraindult egyeztetések után pedig az V. kerület úgy döntött, hogy másnak ad lehetőséget a vásár megszervezésére.

„Ezt a Budapest Brand kifejezetten sajnálja, mert az infláció és a gazdasági helyzet miatt mi már májusban ártárgyalásokat kezdtünk a vásár építőivel és szolgáltatóival, hogy a látogatók terheit csökkentsük és a többség számára elérhetővé tegyük a vásárt. Ez biztosította volna, hogy a tavalyi megszokott színvonalon és időben, transzparens módon megvalósulhasson a vásár. A Budapest Brand szokásaihoz híven pályázaton választotta volna ki a kiállító kézműveseket és vendéglátósokat is. Erre most már idő hiányában aligha kerülhet sor” – fogalmazott. 

Ezt azt jelenti, hogy az V. kerület döntése értelmében nem rendez a fővárosi nonprofit cég vásárt, melynek megvalósítása több mint 100 millióba kerülnek. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk