Külön kell igényelni a nagycsaládosoknak járó gázárkedvezményt

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 27.

Belpol

Nem jár automatikusan.

Külön kell igényelni a nagycsaládosoknak járó gázárkedvezményt, ez nem jár nekik automatikusan – hangsúlyozta a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke kedd reggel az M1 aktuális csatornán. Kardosné Gyurkó Katalin a műsorban azt mondta, az igényléshez szükséges dokumentumot az államkincstár honlapjáról lehet letölteni, majd be kell adni a kormányhivatalhoz.

Az elnök közölte, több mint 300 ezer nagycsaládos él Magyarországon, miközben eddig csupán 30-40 ezren jelentkeztek gázártámogatásra. Az számít nagycsaládosnak, akinek legalább három gyermeke van és családi pótlékot kap. Az igénylésről az MVM, a Magyar Államkincstár és a NOE honlapján is találni információkat.

Kardosné Gyurkó Katalin elmondta azt is, a kedvezményt folyamatosan lehet igényelni, ugyanakkor a kormány által bevezetett árstop december végéig van érvényben, ezért javasolt, hogy az érintettek minél gyorsabban töltsék ki a szükséges dokumentumot.

Ahogyan az a közelmúltban kiderült, októbertől decemberig nem 747 forintos köbméteráron adják majd a gázt az átlagfogyasztás fölött, hanem 752 forintért és 50 fillérért. Azonban 3 gyerek után az 1729 köbméteres éves átlagfogyasztás fölött még 600 köbmétert vehetnek az érintettek kedvezményes áron, és minden további gyerek után 300 köbmétert, de ehhez igényelni kell a támogatást.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk