Ismét többmilliós jutalmat szavazott meg a testület Dunakeszi fideszes polgármesterének és alpolgármestereinek

  • narancs.hu
  • 2023. május 26.

Belpol

Alig két évvel a legutóbbi bónusz után.

Dunakeszi egyik fideszes képviselője a város polgármesterének és ugyancsak kormánypárti alpolgármestereinek szánt hathavi jutalomról szóló javaslatot terjesztett be a képviselő-testületnek. Az előterjesztést a város jobbikos képviselője, Varga Zoltán Péter osztotta meg, amit a Telex vett észre.

A javaslat május 23-án kelt, két nappal később pedig már meg is szavazták. A lap összevetette a jutalmak mértékét az érintett képviselők vagyonnyilatkozataival:

  • Dióssi Csaba polgármester a hivatalával bruttó 1,12 millió forintot keres, így ez nála 6,2 millió forint jutalmat jelent.
  • Erdész Zoltán alpolgármester a hivatalával bruttó 1 milliót keres, így 6 millió forintos jutalmat kap.
  • Sipos Dávid alpolgármester körülbelül bruttó 995 ezer forintot keres, így neki is szinte 6 millió forintos jutalmat szavazott meg a testület.
  • Nyíri Márton társadalmi megbízatású alpolgármesterként havi bruttó 484 ezer forintot keres, így ő közel 3 milliós jutalmat kap.

Ahogy arról annak idején mi is beszámoltunk, ugyanezek az emberek alig két éve szintén többmilliós jutalmakat kaptak. Akkor héthavi jutalmat szavazott meg nekik a testület, és Dióssi Csaba polgármester így 5,7 millió forintot kapott. Azóta a fizetése is emelkedett, és ezzel a jutalom is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.