Nyolc településen marad el a már kitűzött időközi választás

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. május 26.

Belpol

A választási törvény módosítása miatt.

Nyolc településen marad el a már kitűzött időközi választás a pénteken hatályba lépett törvény alapján – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) a honlapján.

Megjelent a Magyar Közlönyben a választási eljárási szabályoknak az elektronikus ügyintézéssel összefüggő módosításáról szóló törvény, amelynek pénteken hatályba lépett rendelkezései értelmében a következő általános önkormányzati választásokig nem tartható helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás.

Ennek megfelelően elmaradnak azok az időközi önkormányzati választások, amelyeknél a törvény hatálybalépését megelőzően a kampányidőszak még nem kezdődött el. Az NVI összesítése szerint a módosítás miatt elmarad az időközi választás

  • a Baranya megyei Tarróson, ahol egyéni listás képviselőt választottak volna,
  • a főváros XII. kerületében, ahol egyéni választókerületi képviselőt választottak volna,
  • a Somogy megyei Somogysámson településen, ahol polgármestert választottak volna,
  • a Heves megyei Mátraszentimrén, ahol polgármestert és egyéni listás képviselőket választottak volna,
  • a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Füzérradványon, ahol polgármester- és egyéni listás képviselő-választást tartottak volna
  • és a Tolna megyei Csikóstöttösön, ahol polgármestert választottak volna.

A törvénymódosítás miatt két településen – a Tolna megyei Dombóváron és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sárospatakon – a roma települési nemzetiségi képviselő választását nem tartják meg.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk