Héthavi jutalmat szavazott meg a képviselő-testület Dunakeszi polgármesterének

Belpol

Közel hatmillió forintos bónusz üti a markát Dióssi Csabának. 

„9 órakor kezdődne a mai dunakeszi testületi ülés. 9:02-kor osztják ki a polgármester jutalmazásáról szóló két – egyébként két napja kelt – előterjesztést, mely szerint összesen 7 havi illetményének megfelelő jutalmat kap Dunakeszi polgármestere és 6-6 havi jutalmat kap a három (!) fideszes alpolgármester” – írta csütörtök reggel Varga Zoltán Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője. 

A csütörtöki képviselő-testületi ülésen el is fogadták az említett két előterjesztést (ha valakit érdekel, a Telekeszi TV közvetítésén itt meg is nézheti, a vonatkozó rész 18 perc 15 másodperc környékén kezdődik). Ez azt jelenti, hogy Fót fideszes polgármestere, Vass György után Dióssi Csaba is busás jutalomban részesül.

A polgármester a vagyonnyilatkozata szerint havi bruttó 820 ezer forintot keres,

magyarán 5,7 millió forintot szavazott meg neki a testület.

Erdész Zoltán és Sipos Dávid alpolgármesterek havi bruttó 720 ezer forintot keresnek, tehát ők 4,3 millió forintot vihetnek haza. (A harmadik alpolgármester, Nyíri Márton vagyonnyilatkozatát nem találtuk meg a város honlapján, de ő nem tagja a képviselő-testületnek). 

Dunakeszi polgármesterének ingatlanügyével kapcsolatban több cikket is írtunk a közelmúltban, ugyanis Dióssi Csaba építtetett egy tíz lakásos társasházat a cégével, amelyből 2016-ban kiszállt, s onnantól kezdve a fia a vállalkozás ügyvezetője, a polgármester pedig később megvásárolta a társasház öt lakását, amihez még CSOK-ot is felvett, így mind a négy gyerekének jutott egy ingatlan

Ezt követően pár héttel megírtuk azt is, hogy pont a már Dióssi Csaba vezette önkormányzat engedélyezte a polgármester családi cégének a társasház felépítését. Az ügyben Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője feljelentést tett, viszont a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem kifogásolta az ügyletet – bűncselekmény hiányában elutasította a képviselő feljelentését. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk