Itt a részletes lista arról, hogy kik kapnak 500 ezer forintos jutalmat

  • narancs.hu
  • 2020. június 12.

Belpol

Többek között jutalomban részesülnek a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó szervek egészségügyi dolgozói.

Ungár Péter LMP-s képviselő levélben fordult Kövér Lászlóhoz azzal a kérdéssel, hogy pontosan kik részesülnek a bruttó 500 ezer forintos, egészségügyi dolgozóknak járó egyszeri juttatásban. A válasz Rétvári Bencétől az EMMI államtitkárától érkezett, mely szerint jutalmat kapnak a

- a fekvő- vagy járóbeteg-szakellátást nyújtó szolgáltatók, ide értve az egynapos sebészeti ellátást nyújtó szolgáltatókat és a laboratóriumi ellátást nyújtó szolgáltatókat is

- a művesekezelést végző szolgáltatók

- a betegszállítást végzők

- az Országos Mentőszolgálat

- és az Országos Vérellátó Szolgálat

egészségügyi dolgozói, beleértve a műszaki, gazdasági és adminisztratív területen dolgozókat is. Valamint a fekvőbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók főigazgatói és gazdasági igazgatói.

Továbbá a közfinanszírozott

- háziorvosok, és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által működtetett praxisok

- háziorvosi ügyeletek

- fogászati ellátást nyújtó szolgáltatók

- védőnők (iskolai ellátásban dolgozók is)

- főállású iskolaorvosok

- az otthoni hospice szolgálatok esetében a NEAK-kal kötött finanszírozási szerződésben szereplő szakmai tevékenységet ellátó személyek

- a Nemzeti Népegészségügyi Központ, illetve a járási és kormányhivatalok egészségügyi dolgozói

- az orvos- és egészségtudományi képzést folytató egyetemek, betegellátásban részt vett orvostanhallgatói

- a Magyar Honvédség védelmegészségügyi feladatot ellátó és védelemegészségügyben dolgozó személyei

- a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó szervek egészségügyi dolgozói

A fentieken túl juttatásban részesülnek a közreműködő egészségügyi szolgáltatók (pl. MR, CT berendezést működtető szolgáltatók) egészségügyi munkakörben foglalkoztatott, egészségügyi szakképesítéssel rendelkező dolgozói.

 

Figyelmébe ajánljuk

Történetből történetbe

A könyv első fejezetének novellái időtlen térbe helyezik a névtelen Fiú történetét, mely így – az elsőszülött vagy a tékozló fiú toposzától a krisztusi jelentésekig – elvont, mitológiai, bibliai és tropikus, vagy akár popkulturális tartalmak közvetítője lehet.

Bizonytalan szavazók

Aki a cím alapján egy koronavírusról szóló előadásra számít, meg fog lepődni. Pintér Béla új politikai pamfletnek is beillő előadása arra kíváncsi, hogy miért lesz vagy marad valaki fideszes.

 

A pestlőrinci lepel

„Még harcolunk, de testünk oly sovány. Testvér, segítsd a lebukottakat” – írta szegény József Attila abban a versében, amelyikért a legtöbb komcsizást kapta a mai hatalom mindenkori eszmetársaitól.

Helyes gondolatok

A kormányoldalon nem enyhül a Svédország NATO-csatlakozását kísérő elmebaj. Politikailag értelmezhetetlen megfontolásból a szuverenitására máskor oly kényes Orbán-kormány változatlanul úgy táncol az ügyben, ahogyan Erdoğan török elnök fütyül, de ő legalább tud mire hivatkozni: a Svédországba kivándorolt vagy menekült kurdok tízezreire Ankara potenciális veszélyforrásként tekint, és sehogyan sem bírja megemészteni, hogy a svédek ezt a kérdést a saját demokratikus meggyőződésük szerint kezelik.

„Ha szabad lennék”

A klasszikus értelemben vett rendezést a háta mögött hagyva valami teljesen újba kezdett: 2015-ben elvégezte a család- és rendszerállítás-tanfolyamot, és jelenleg a Sztoriműhely vezetője. Trauma feldolgozásáról, berögzült színházi struktúrákról és a változás lehetőségeiről beszélgettünk vele.