Jakab és a DK is kiakadt Márki-Zay szavain

  • narancs.hu
  • 2021. október 8.

Belpol

Több tiszteletet és bocsánatkérést várnak a hódmezővásárhelyi miniszterelnök-jelölttől.

„Nélkülem van második forduló, de a Jobbik nélkül nem lenne. Szóval kicsit több tiszteletet kérek a jobbikosoknak, mert nélkülünk nemcsak második forduló, de kormányváltás sincs.” – ezt üzente pénteken a Jobbik elnöke Márki-Zay Péternek.

 Jakab Péter ezt annak apropóján írta a Facebookon, hogy Márki-Zay korábban úgy fogalmazott, a jobbikosok nem vesznek részt a kampányban.

Jakab ezt puszta vádaskodásnak tartja, szerinte pártja nem csak az csak az első, de a második forduló sikeres megrendezését is erőn felül segíti mind aktivistákkal, mind pénzzel.

 A Demokratikus Koalíció ennél is keményebben kommentálta Márki-Zay azon megjegyzését, mely szerint aki Dobrev Klárára szavaz, az a Fideszre szavaz. „„Ezzel több mint 214 ezer olyan embert sértett meg, akik az első fordulóban Dobrev Klárára szavaztak. Tisztelettel arra kérjük Márki-Zay Pétert, hogy kérjen bocsánatot azoktól a tisztességes ellenzéki polgároktól, akiket ebben az országban utolsóként lehetne fideszességgel vádolni” – üzent a párt a hódmezővásárhelyi politikusnak.

 A DK pénteken egyébként Márki-Zay azon állítását is igyekezett cáfolni, hogy korábban ajánlatot tettek Karácsony Gergelynek.  „Márki-Zay Péter kijelentésével ellentétben a DK nem kereste meg Karácsony Gergelyt és nem tárgyalt vele visszalépésről. Azt javasoljuk, hogy az előválasztás szellemiségét megóvva minden szereplő tartózkodjon az igaztalan kijelentésektől, vigyázzunk egymásra!”  -írták sajtóközleményükben.

Az előválasztás legújabb fordulata, hogy péntek délelőtt a magát koábban biztos indulóként jellemző Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára a miniszterelnök-jelölti posztról.

Döntését azután hozta meg, hogy csütörtökön kiderült, a Momentum a hódmezővásárhelyi politikust támogatja, Dobrevvel és Karácsonnyal szemben. A korábban a főpolgármester mögött álló MSZP viszont nem áll be Márki-Zay mögé, ahogy az LMP-sem – ám ígéretük szerint segíteni fogják a második forduló győztesét.

A 2021-es előválasztás témájában írt cikkeinket ide kattintva olvashatja el.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk