Az MSZP nem áll be sem Dobrev, sem Márki-Zay mögé

  • narancs.hu
  • 2021. október 8.

Belpol

Az előválasztáson sikeresen szereplő miniszterelnök-jelöltet támogatják – fogalmazott a párt. 

"Az MSZP azon túl, hogy tudomásul veszi Karácsony Gergely döntését, a továbbiakban is azért dolgozik, hogy 2022-ben megvalósuljon a változást akaró emberek és az ellenzéki pártok közös célja. Hisszük, hogy kormányváltásra van szükség ahhoz, hogy egy igazságos, szabad, szolidáris és zöld Magyarországot hozhassunk létre" – írja a párt a Facebook oldalán.

Mint azt nyomatékosítják, "az előválasztás egy tisztességes, demokratikus verseny, amely elvezet a kormányváltáshoz". Az MSZP közölte, ahogy az első forduló megszervezésében és lebonyolításában, úgy a második forduló sikeres megvalósításához is hozzá fog járulni.

Álláspontunk változatlan, az előválasztáson sikeresen szereplő miniszterelnök-jelöltet támogatjuk a 2022-es országgyűlési választáson.

Ugyanerre a döntésre jutott az LMP is, csak a párt kevésbé burkoltan, annál egyértelműbben közölte, nem állnak be Márki-Zay Péter mögé, de teljes mellszélességgel kiállnak az ellenzéki összefogás mellett, és támogatni fogják az előválasztáson nyertes közös jelölteket és miniszterelnök-jelöltet.

Mint ismert, Karácsony Gergely pénteken jelentette be, hogy visszalép a miniszterelnök-jelöltségtől, így az előválasztás második fordulójától, és Márki-Zay Pétert támogatja.

(Facebook/MSZP)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk