Jakab Péter lemondott a Jobbik elnöki posztjáról

  • narancs.hu
  • 2022. június 8.

Belpol

Szerda délután már tudni lehetett, hogy lesz valami, amikor a párt vezetése összehívott egy rendkvüli választmányi ülést. Aztán ez lett.

Rendkívüli választmányi ülést tart szerda este a Jobbik – írta meg a Magyar Hang. még szerda délután.

A lap akkor kiemelte, hogy sokan kifejezetten elégedetlenek Jakab Péter és a mára már ugyan fogyatkozó létszámú, de hozzá közel álló politikusok vezetésével.

Este pedig Jakab Péter lemondott a Jobbik elnöki posztjáról.

A hírt saját Facebook-oldalán közölte Jakab: 

A Jobbik tagsága több mint 70 százalékos többséggel választott meg a párt elnökének május 7-én. Hiába. Mára világossá vált, hogy az új elnökség nem kívánja a tagság útját járni, a szükséges döntések meghozatalához nem biztosítják számomra a többséget, vagyis kivették a kezemből a Jobbik irányítását. Ahhoz, hogy a mozgalom tovább tudjon működni, olyan elnökre van szükség, akivel az elnökség együtt tud dolgozni. Velem nem tud, ezért a mai nappal lemondok a Jobbik elnöki tisztségéről. A Fidesszel bármikor megküzdök, de a Jobbikkal nem harcolok.

Jakab Péter a Jobbik frakcióvezetője marad.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk