Kommentálta Havasi Bertalan, hogy Orbán kézen fogva kísérte a vietnámi miniszterelnököt

  • narancs.hu
  • 2024. január 20.

Belpol

Tisztelik a vendégeik kultúráját és szokásait. 

„Ez Vietnámban bevett szokás, annak a kultúrának a része, bizalomról és nyitottságról tanúskodik. Mi tiszteljük a vendégeink kultúráját és szokásait” – kommentálta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a Telexnek, hogy Orbán Viktor kézen fogva kísérte végig a Pham Minh Chinh vietnámi miniszterelnököt. 

Ahogyan arról beszámoltunk, Vietnámban ez a szeretet általános megnyilvánulása, és teljesen elfogadott, ha barátok így mutatkoznak a nyilvánosság előtt. E gesztusra van példa más diplomáciai látogatások alkalmával is: az előző vietnámi miniszterelnök még 2017-ben Hanoiban ugyanúgy kézen fogta Justin Trudeau kanadai kormányfőt. Ázsiában nem számít különlegességnek, ha azonos neműek kézen fogva sétálnak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk