Tüntetőkbe futott Novák Katalin Szegeden

  • narancs.hu
  • 2024. január 20.

Belpol

Az államfő barátnős hétvégét tartott a városban. 

Több százan tüntettek a szegedi Momentum és az aHang közös demonstrációján a szegedi püspöki hivatal épülete előtt, mivel az egyházmegye tervei szerint a városban a püspöki futballstadion mellett található hathektáros véderdő jelentős részét kivágnák egy katolikus iskola felépítéséért. A tüntetők váratlanul Novák Katalin köztársasági elnökkel is összefutottak.

„Voltak embereink itt a Dómnál, ők szóltak, hogy Novák Katalin itt van. Ezen felbuzdulva gyorsan átjöttünk, hátha sikerül szóba elegyedni vele. Pont akkor jött ki társaságával, és arra hivatkozva, hogy privát programon van, nem akart nyilatkozni, megpróbálta leállítani a felvételünket is” – nyilatkozta a Telexnek Borsik Viktor, a Momentum politikusa, aki átnyújtotta a petíciós ívet Novák Katalinnak, de hiába. 

Novák Katalin a Facebook-oldalán arról számolt be, hogy „barátnős hétvégén” van Szegeden, ahol az egykori gimnáziuma is található. Az államfő korcsolyázni is elment

A lap cikke szerint 400-500 ember gyűlt össze a püspöki hivatal előtti Aradi vértanúk terén.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?