Lemondott a Péterfy utcai kórház főigazgatója

  • narancs.hu
  • 2023. június 25.

Belpol

A vezetési stílusát kifogásolta a főorvosi kar. 

Lemondott a Péterfy Sándor utcai kórház főigazgatója, tudta meg a 24.hu. A lap információját megerősítette az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) is, akik közleményükben azt írták: Dr. Tóth László saját kérésére távozott a főigazgatói posztról.

A Telex összefoglalója szerint Tóth korábban a Belügyminisztérium helyettes államtitkára volt, március elsején pedig kinevezték a kórház élére az előző főigazgató, Sásdi Antal nyugdíjazása után. Június elején viszont hírek érkeztek arról, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság tényfeltáró vizsgálatot indított a Péterfy utcai kórházban a kialakult munkahelyi légkör okainak feltárására.

 

A kórház főorvosi kara ugyanis elfogadhatatlannak tartotta Tóth vezetési stílusát a Népszava információi szerint. Belsős források a lapnak arról beszéltek, hogy Tóth többször is agresszívan lépett fel az orvosokkal szemben, és megfélemlítette a vezetőtársait.

Egy értekezleten például Tóth úgy fogalmazott a lap szerint, hogy „az orvosok fehérgalléros bűnözők”.

Május 25-én a főorvosi kar bizalmi szavazást tartott az új főigazgatóval szemben: ezen 22-en szavaztak Tóth ellen, 6-an mellette, hárman pedig tartózkodtak.

A bizalmi szavazás után indult tényfeltáró vizsgálat szombaton zárult le, az OKFŐ közleménye szerint pedig „a vizsgálatot lefolytató Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet (DPC) vezetése változtatási javaslatokat fogalmazott meg a Péterfy Kórház működésével kapcsolatban”.

Feltehetően ezzel az eredménnyel függ össze Tóth László vasárnapi lemondása is, a hivatalos közleményben azonban nem írtak indoklást arról, miért mondott le a kórházigazgató, és kit neveznek ki utódjául.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk