Fellázadtak a Péterfy Sándor utcai kórházban az orvosok az új főigazgató ellen

  • narancs.hu
  • 2023. június 2.

Belpol

"Fehérgalléros bűnözőknek" nevezte az orvosokat az új főigazgató, aki a belügyi helyettes államtitkári posztot hagyta ott a kórházigazgatásért.

Miután Péterfy Sándor utcai kórház korábbi igazgatója, Sásdi Antal nyugdíjba vonult, helyére márciusban az a Tóth László érkezett, aki a Belügyminisztérium helyettes államtitkára volt. Az új vezető alig három hónapja tölti be igazgatói posztját, mostanra viszont olyan szintre jutott viszonya a kórházban dolgozókkal, hogy

a Péterfy főorvosi kara arról értesítette az Országos Kórházi Főigazgatót, hogy Tóth László vezetési stílusát elfogadhatatlannak tartják

írja a Népszava. A lap szerint már március 10-én sikerült úgy fogalmaznia az igazgatónak egy értekezleten, hogy "az orvosok fehérgalléros bűnözők". Volt, aki úgy ítélte meg, hogy Tóth

agresszív fellépésével rendre megfélemlítette vezetőtársait, majd egy-egy ilyen konkrét ügy után, volt, hogy másnap bocsánatot kért, de aztán kezdődött elölről minden.

A lap értesülései szerint az is problémát okozott, hogy több szerződéses munkaviszonyban álló orvos nem kapott bért , emiatt az érintettek távoztak az intézményből. Emiatt viszont kevesebb műtét elvégzése vált lehetővé.

Ez betegellátást veszélyeztető helyzetet teremtett

– fogalmazott a lap egy forrása. Végül a főorvosi kar május 25-én délutánra rendkívüli főorvosi értekezletre hívta az új főigazgatót, ám ő aznap reggel egy délelőtti időpontot hirdetett meg. Ezen fórumon megjelent Ladányi Márta, a Péterfyt irányító Dél-pesti Centrum kórház képviselője, valamint az Országos Kórházi Főigazgatóság kommunikációs igazgatója, Deák Gábor is. 

Sor került egy bizalmi szavazásra is, amelyen 22 főorvos az új vezető ellen, míg 6 főorvos támogatóan voksolt, hárman pedig tartózkodtak.

A Népszava kereste Tóth Lászlót, a Péterfy Sándor utcai kórház főigazgatóját, hiába, nem szólalt meg.

Az OKFŐ viszont kiadott egy közleményt, miszerint az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőjének utasítására a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet (DPC) tényfeltáró vizsgálatot indított az irányítása alá tartozó Budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézetben. A vizsgálat célja a kialakult munkahelyi légkör okainak feltárása.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk