Lemondott a váci tankerületi központ igazgatója

Belpol

Februárban írtunk arról, hogy a rendőrség nyomoz egy tankerületi vezetőt érintő ügyben sikkasztás és hivatali vesztegetés miatt. 

„Kérdésére tájékoztatjuk, hogy Verebélyi Gábor Ákos, a Váci Tankerületi Központ vezetője 2023. augusztus 31. napjával lemondott szakmai felsővezetői, tankerületi igazgatói tisztségéről” – erősítette meg a Narancs.hu értesülését a Klebelsberg Központ. 

Még februárban számoltunk be róla, hogy a rendőrség nyomoz egy tankerületi vezetőt érintő ügyben, az akkori információnkat a Pest Vármegyei Főügyészség, valamint Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette. Az esetről eredetileg a Vác és Környéke nevű portál számolt be: mint írta a lap, sikkasztás és hivatali vesztegetés miatt nyomoz a rendőrség egy tankerületi vezető ellen. 

A cikk szerint az érintett vállalkozóktól saját magának kért ingyen munkavégzést, egyéb ajándékokat azért cserébe, hogy tovább dolgozhassanak vagy beszállíthassanak a felügyelete alá tartozó intézményekbe. Egy esetben 700 kilogramm gyümölcsöt kért egy tankerülettel szerződésben álló vállalkozótól, hogy később is sikeresen pályázhasson az iskolagyümölcs-programban történő beszállításra. Egy másik esetben egy karbantartó vállalkozástól azt kérte, hogy a megbízásokért cserébe „csináljanak meg ezt-azt a családi házán”. A vállalkozó meg is kezdte a munkát, majd abbahagyta, a cég megbízása pedig 2022 áprilisában megszűnt, írta a Vác és Környéke. 

A váci lap beágyazottságából kiindulva a Váci Tankerületi Központ vezetőjére lehetett asszociálni, akit többször próbáltunk utolérni februári cikkünk készítése során: végül írásban annyit válaszolt, hogy nem keresték a rendőrség részéről, bővebb információért forduljunk a hatósághoz. 

 
Verebélyi Ákos váci tankerületi igazgató beszédet mond Szob három felújított intézményének, az iskola, a meseház és az idősek otthona közös átadóünnepségén a Fekete István Általános Iskola előtt 2021. június 10-én
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Miután értesültünk arról, hogy távozik a tisztségéből, újból írásban kerestük meg Verebélyi Ákost, valamint a Klebelsberg Központot is: utóbbi meg is erősítette az információnkat, augusztus 31-ig tölti be a pozíciót. Ezután felhívtuk Verebélyit: tájékoztattuk, hogy a távozásával kapcsolatban szeretnénk beszélni vele. Azt mondta, csütörtökön egész nap elfoglalt, péntektől pedig szabadságra megy, így legközelebb hétfőn tudunk vele beszélni. 

Írtunk a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak, hogy milyen nyomozati cselekmények történtek az elmúlt fél évben, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz. Amint ez megtörténik, beszámolunk róla.   

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk