Mága Zoltán: „Személyesen soha nem kaptam állami támogatást”

  • narancs.hu
  • 2019. december 4.

Belpol

A koncertszervező kapta a támogatást, aki a koncerjeit is szervezi.

„Tisztázzuk: eddig állami támogatást személyesen sohasem kaptam, és nem is kértem” – fogalmaz közleményében Mága Zoltán, amelyet az Indexnek küldött el.

Ahogyan arról a Narancs.hu is beszámolt, már a konzervatív művészeknek sem tetszik, hogy a hegedűművésszel a jelenlegi vezetőség kitüntetett módon bánik.

Már a konzervatív művészek is háborognak Mága Zoltán ellen

"Bartók és Kodály, e két zseni országa válik operettországgá" Betelt a bili a jobboldali művészek körében is, elegük van a Mága-jelenségből - írta meg Válasz online . " A hegedű hibátlan fogú mesterének" határon túli fellépése lehetett az utolsó csepp a pohárban: " Mága Zoltán pont olyan vírus a magyarság kulturális térképén, mint anno a 3+2 együttes volt" - írták közleményükben a Dombos Fest alapítói.

Mága közleményét azzal folytatta, hogy a támogatást „az a koncertszervező iroda kapta, mely – más előadóművészek mellett – az én koncertjeimet is szervezi, azzal a céllal, hogy 100 kárpát-medencei településen 100 templomban 100 különálló rendezvény keretében jótékonysági koncertet adjon.

Állami támogatás nélkül egy ilyen volumenű 100 állomásos koncertsorozatot lehetetlen megrendezni, ezért ezúton is köszönetet mondok az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy felkarolta ezt a világon is egyedülálló kezdeményezést, amelyen több mint százezren vehettek részt a Kárpát-medencében és élhették meg a magyarság összetartozásának érzését és a zene felemelő erejét” – fogalmazott

Figyelmébe ajánljuk