Magyar Péter 3 helyet is elhozhat az EP-választáson

  • narancs.hu
  • 2024. április 17.

Belpol

De ezzel nem a Fideszt, hanem az ellenzéket gyengítené.

Az Euractiv legfrissebb előrejelzésében a Tisza párttal nemrég ringbe szálló Magyart nevezi Orbán Viktor legfőbb kihívójának a közelgő uniós választáson, csakhogy szerintük nem a Fidesztől, hanem “az ellenzéki erőktől fog helyeket elvenni” – írja a hvg.hu.

Számításaik szerint a jelenlegi kormánypárt 10 mandátumot szerezhet, míg a Magyar Tisztelet és Szabadság Pártja (TISZA) hármat. Ugyanígy

3 hely juthat a Demokratikus Koalíciónak, míg a Kétfarkú Kutya Pártnak kettő.

A Mi Hazánk és a KDNP egy-egy mandátumot szerezhet, és az Euractiv szerint ugyancsak 1 mandátummal a Momentum is bejuthat az EP-be.

Mint írják, Magyarék ahhoz az Európai Néppárthoz csatlakozhatnak, amit a Fidesz még 2021-ben hosszú huzavona után kénytelen volt elhagyni. Részletesen felidézik, hogyan tűnt fel, és jutott el az államfő lemondását okozó kegyelmi botránytól az indulásig Varga Judit igazságügyi miniszter exférje.

Már jogerős a TISZA Párt regisztrációja a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választásra, miután Magyarnak sikerült megtalálnia azt a pártot, amellyel megméretteti majd magát júniusban

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk