Bejelentette kilépését a pártból a Párbeszéd országgyűlési képviselője

  • narancs.hu
  • 2024. április 17.

Belpol

A pártlistáról országgyűlésbe került Berki Sándor nem most, hanem még tavaly novemberben lépett ki a pártból – reagált a hírre a Párbeszéd.

„A pártpolitikai megállapodások és háttéralkuk helyett az elvégzendő közösségépítési és szervezési munkán kell, hogy legyen a hangsúly” – szemlézi a 444.hu Berki Sándor országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzését.

A nógrádi politikus bejelentette: kilép a Párbeszédből, de továbbra is a frakció tagja marad. „A kilépésem oka, hogy a párt olyan úton indult el, ami nem tükrözi eredeti céljait, és ez a párton belül olyan változásokat indított el, amivel nem tudtam azonosulni” – indokolta döntését Berki.

„A Párbeszéd-Zöldek tudomásul vette Berki Sándor mai bejelentését. A pártlistáról bekerült képviselő ugyanakkor nem most, hanem 2023. november 30-án lépett ki a pártból” – reagált a Párbeszéd a bejelentésre.

Berki Sándor szerint az ellenzéki pártoknak azon kellene dolgoznia, hogy visszaszerezzék a régen elvesztett bástyákat vidéken. Úgy látja, jelenleg nincsen párt, amely ezt a munkát komolyan gondolná, de azt reméli, hogy ez hamarosan változni fog. „A helyzetet jól szemlélteti, hogy 2022-ben vidéken mindösszesen 2 egyéni választókerületben győzött ellenzéki jelölt, a kormányváltáshoz pedig elengedhetetlen a vidéki építkezés” – írta.

A következő időszakban erre a munkára fókuszálna Nógrádban, és reméli, hogy országosan minél többen követik a példát, és elvégzik a szükséges terepmunkát. Bár a párttól elköszönt, a frakcióból nem lép ki, mert Mellár Tamással együtt elégedett azzal az iránnyal, amit az új frakcióvezető, Tordai Bence képvisel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk