A választásokig fizetés nélküli szabadságra megy Sára Botond "főispán"

  • narancs.hu
  • 2024. április 17.

Belpol

A bevált módszert alkalmazza a siófoki Fidesz-jelölt is.

„Mostantól a választás napjáig fizetés nélküli szabadságon vagyok a főispáni tisztségemben. Amennyiben megnyerem a választást, abban az esetben nyilvánvalóan összeférhetetlenség áll majd fenn, így október elsejétől lemondok a kormányhivatal vezetéséről” – mondta a Magyar Nemzetnek Sára Botond fővárosi „főispán”, aki egyben a Fidesz józsefvárosi polgármesterjelöltje is.

Sára 2018 és 2019 között már vezette a kerületet, azonban a 2019-es önkormányzati választáson kikapott az ellenzék közös jelöltjétől, a volt rádiós Pikó Andrástól. Az eredmény nagyon szoros volt, mindösszesen 269 szavazat döntött, Pikó 49,6, Sára pedig 48,42 százalékot kapott – emlékeztet a 444.hu.

Nem maradt sokáig pozíció nélkül, Orbán Viktor miniszterelnök 2020 januárjában kinevezte a fővárosi kormányhivatal vezetőjének. Ezt a hivatalt akkor még kormánymegbízottnak hívták, 2022 júniusa óta azonban már főispánnak.

Sára a 2022-es parlamenti választáson is próbálkozott Józsefvárosban, azonban ismét kikapott a közös ellenzéki jelölttől, Jámbor Andrástól. A jelenlegi kormányhivatali vezető már akkor is biztosra akart menni, ezért fizetés nélküli szabadságra ment, akárcsak most, az önkorményzati választások idejére.

Hasonlóan járt el Gyulai László, Siófok „függetlenként” induló, egyébként a Fidesz által támogatott polgármester-jelöltje, aki járási hivatalvezetői minőségében jelenleg fizetés nélküli szabadságon van:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk