Megbukott a Fidesz Hódmezővásárhelyen

  • narancs.hu
  • 2018. február 25.

Belpol

Márki-Zay Péter független jelölt az új városvezető.

Vasárnap Hódmezővásárhelyen Almási István (Fidesz–KDNP), korábbi polgármester halála miatt időközi polgármester-választást tartottak. Az már a reggeli adatokból kiderült, hogy várhatóan magas lesz a részvételi arány, volt olyan szavazókör, ahol a szavazásra jogosultak 70 százaléka járult az urnákhoz. Az összesített részvétel pedig 62 százalék lett. Márki-Zay Péter független jelölt korábban úgy nyilatkozott, akkor van esélye a győzelemre, ha a részvétel 60 százalék felett lesz.

Kiugróan magas a részvétel, van mitől félnie a Fidesznek

Lázár János bőrére megy már a játék. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, reggel 9 órára már a szavazásra jogosultak több mint tíz százaléka tette le a voksát a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson. Ez az arány öt százalékkal magasabb, mint amennyit 2014-ben ugyanebben az időben mértek.

„Ez egy nagyon fontos lépés lehet az áprilisi választások sikeréhez is. Ha nem hinnék a kormányváltás lehetőségében, akkor a hódmezővásárhelyi jelöltséget sem vállaltam volna el” – nyilatkozta korábban lapunknak Hódmezővásárhely független jelöltje, Márki-Zay Péter.

„Nagyon fontos üzenete lehet” – Márki-Zay Péter az időközi polgármester-választásról és Lázár János színjátékáról

Az előző polgármester halála miatt február 25-én időközi választás lesz Hódmezővásárhelyen. Márki-Zay Péter független polgármesterjelölt arról beszélt, miért került csapdába a Fidesz és Lázár János, és miért jó neki, hogy már Orbán is belefolyt a helyi kampányba. Magyar Narancs: Láttuk a háza környékén fölszerelt kamerákat. Még mindig úgy érzi, hogy ezek kihelyezése összefügg az indulásával?

A független jelölt 96 százalékos feldolgozottság alapján a szavazatok 57 százalékát kapta meg, míg fideszes ellenfele csak 40 százalék körül teljesített. Ez alapján úgy fest a dolog, hogy a Fidesz rohadt nagy pofont kapott ezzel a vereséggel, ugyanis elvesztettek egy biztosnak hitt fideszes várost.

Neked ajánljuk