Megszüntetnek harmincból húsz ágyat az Uzsoki Utcai Kórház tüdőgyógyászati ügyeletén

  • narancs.hu
  • 2022. november 30.

Belpol

A kórházban csak két tüdő szakgyógyász maradt elvándorlás és nyugdíjazás miatt.

Az Uzsoki Utcai Kórház orvosigazgatója azt jelezte a Nemzeti Népegészségügyi Központnak, hogy csütörtöktől, azaz december 1-től 30-ból 20 ágyat megszüntetnek a tüdőgyógyászati ügyeleten – számolt be a hírről az RTL Híradója.

A kórházban csak két tüdő szakgyógyász maradt elvándorlás és nyugdíjazás miatt. Az orvosigazgató levelét Kunetz Zsombor mutatta be, azt mondta, a rendszeres ügyelet megszűnik, köztük a hajléktalanok tüdőgyógyászati ellátása is. A kórház korábban fontos szerepet töltött be a covidosok ellátásában is, és keddenként látott el ügyeleti szerepet az akut tüdőgyógyászati ellátásban. Ezt mondták most le. Az Uzsoki feladatait a Semmelweis Egyetem Üllői úti klinikája veszi át.

Az Országos Orvosi Főigazgatóság az RTL Híradónak azt válaszolta, a kórházban továbbra is folyamatos a tüdőgyógyászati készenlét, illetve a tüdődaganatos páciensek ellátása. Dolgoznak rajta, hogy a szünetelő ellátások továbbra is elérhetőek legyenek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A Rákóczi úti villamosok nyomában

A fővárosi polgármesterválasztásra készülődve idézzük fel kilenc évvel ezelőtti cikkünket, amelyben a Rákóczi úton, a Thököly úton, a Kossuth Lajos utcán és az Erzsébet hídon futó villamosokra emlékeztünk.