Titkos hangfelvételt készítettek a tanár-diák delegáció brüsszeli tanácskozásáról

  • narancs.hu
  • 2022. november 30.

Belpol

Egy fideszes EP-képviselő munkatársa.

Az elmúlt két napban Dobrev Klára meghívására, az S&D-frakció szervezésében fontos delegáció érkezett Brüsszelbe, a csoport tagjai között a pedagógus szakszervezetek vezetői mellett több olyan tanár és diák is helyet kapott, akik az elmúlt időszakban aktívan kiálltak és tüntettek a jogaikért – számol be Újhelyi István az eseményről. A csoport az Európai Bizottság illetékes döntéshozói mellett az Európai Parlament fontos képviselőivel is találkoztak.

Kedden az Európai Parlamentben egy, a belső nyilvánosságban meghirdetett találkozót szerveztek számukra, ahol EP-képviselőkkel és az EP szakértőivel osztották meg tapasztalataikat, élményeiket, érzéseiket a magyarországi közoktatás problémáival, a pedagógusok tarthatatlan helyzetével, illetve a kiállásukat követő megfélemlítő, ellehetetlenítő fideszes lépésekkel kapcsolatban. Ujhelyi elmondása szerint a diákok kifejezett kérése volt a teremben, hogy – tartva a hazai retorziók folytatásától – bár a beszélgetésük tartalma sajtónyilvános, az elhangzottakat ne rögzítsék, róluk fotó- vagy más felvétel ne készüljön a teremben, ezt többször egyértelművé is tették.

Ujhelyi közlése szerint a találkozó során a véletlennek köszönhetően derült ki, hogy

Bocskor Andrea fideszes EP-képviselő egyik munkatársa "a hallgatóság között megbújva – nyilvánvalóan felettese utasítását követve – a kérés ellenére titokban hangfelvételt készített az elhangzottakról és részletesen le is jegyzetelte, hogy a csoport tagjai közül ki és mit osztott meg a brüsszeli beszélgetésen".

Mint azt az EP-képviselő elmondta miután a fideszes munkatárs lebukott, a szervezők a jogtalanul készített hangfelvétel törlésére kérték még a helyszínen – ennek ő eleget is tett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk