Németh Szilárd a csepeli stadion és birkózó csarnok ramaty állapota miatt kesereg, miközben ő gátolta meg ezek felújítását

Belpol

A Fidesz-alelnöke Szijjártó Pétert fogadta a Béke téren. Bemutatta a lehangoló körülményeket, azt azonban nem említette, hogy ezért részben ő a felelős. 

„A miniszter is megdöbbent a látottakon, amiből szerinte is a kiút a teljes megújulás” – írta Németh Szilárd a Facebookon a napokban, miután Szijjártó Péter külügyminisztert fogadta a Béke téri sportkomplexumban. 

A találkozóról videó is készült, ami alá horrorfilmeket idéző zenét kevertek. A felvétel tanúsága szerint Németh Szilárd több ízben panaszkodik a körülmények miatt.

  • „Brutális, amit itt műveltek” 
  • „Ez alkalmatlan arra, hogy itt NB1-es meccset játsszon bárki”, 
  • „Amikor én bírkóztam, akkor itt még nemzetközi gyermekversenyt rendezni lehetett” – mondja a Fidesz-alelnök. 

A találkozó előzménye, hogy Németh Szilárd által tulajdonolt Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) megvásárolta a Csepel SC Alapítványt, így hozzá került a Béke téri 12 000 fős labdarúgó stadion, valamint több további sportlétesítmény, így egyebek mellett egy birkózó csarnok is. Az esettel még az ünnepek előtt foglalkoztunk részletesen. 

Németh Szilárd videójában reális képet fest a helyi állapotokról, arról azonban nem tesz említést, hogy polgármesterként éppen ő volt az, aki változtatási tilalmat rendelt el a területre; ez azt jelenti, hogy az előző tulajdonos (az Indotek Group) nem hajtathatott végre értéknövelő beruházást, tehát nem újíthatta fel a létesítményt. A 2014-es önkormányzati választások előtt pár nappal úgy tűnt, ez megoldódik; a felek egy 70 milliárdos beruházásról állapodtak meg. Ebből azonban végül nem lett semmi; az akkor megválasztott Borbély Lénárd, Csepel jelenlegi polgármestere fenntartotta a változtatási tilalmat. 

További érdekesség, hogy míg Németh Szilárd látványosan egyeztet prominens fideszes politikusokkal (Kubatov Gábor Fradi-elnökkel, Bese Ferenc Soroksár polgármesterével és most Szijjártóval), addig arról nincs hír, hogy Borbéllyal tárgyalt volna-e a terveiről. Ugyanis Csepel szintén kormánypárti vezetője kérdésünkre azt mondta még decemberben, hogy csak sportcélú fejlesztés valósulhat meg a területen, tehát ellenkező esetben nem oldja fel a változtatási tilalmat, amin csak az változtathat, ha a kormány kiemelt beruházásnak nyilvánítja a területet. 

Neked ajánljuk

A gyöngy

  • Halasi Zoltán

A király elküldi fiát messze földre, hozza el a kígyótól a kincset. Mielőtt a fiú útnak indul, meg kell válnia ruhájától. Megérkezik, elvegyül az ottaniak között. Ételüktől azonban mintegy álomba merül, megfeledkezik királyfi voltáról, küldetéséről. Apja levele téríti magához. Megigézi a kígyót, megszerzi a kincset. Hazatér, megdicsőül.

Máshogy mutatja ki

  • SzSz

„Az utolsó túlélő halálával Auschwitzot beveszi a kirakatból a történelem. Lomtárba kerül, ott porosodik majd a sötétben a tatárjárás és a waterlooi csata közt” – nyilatkozta Röhrig Géza egy interjúban a Saul fia diadalmenetének egyik állomásán –, a Born in Auschwitz egyszerre igazolja és cáfolja e kijelentést azzal, hogy bemutatja, hogyan hatja át a tragédia háromgenerációnyi család életét.

„A vérfürdő nem vonz”

A Star Trek-filmek Spockja jelenleg az AMC horrorsorozatában, a NOS4A2 második évadában adja a Charlie Manx nevezetű gonoszt, de élőben nincs benne semmi fenyegető. A Rhode Island-i forgatáson értük el.

„Gátlástalanul húzogatjuk ki egymás sorait”

  • Láng Dávid

Több mint ezer induló közül ők nyerték tavaly az Öröm a Zene tehetségkutató országos döntőjét, nem sokkal később pedig Lovasi András is kiválasztotta őket a raktárkoncertes gázsiját szétosztó pályázaton. A duóval arról beszélgettünk, mivel győzhették meg a zsűrit, milyen köztük a dalszerzői dinamika, és terveznek-e teljes zenekarrá bővülni.

Ülő ováció

  • Nagy István

Nyolcvanegy éves korában elhunyt minden idők egyik legnagyobb hatású zenei producere, akinek a jelentősége egyedül talán George Martinéhoz fogható; mindketten a modern zenerögzítési technika úttörőinek, lényegében megteremtőinek számítanak.

A földön kívüli selyemszörny

  • Vida Virág

Amióta online térbe kényszerült a színház, új, alkalmazott műfaj jelent meg a művészetek palettáján, amelyet leginkább „előadás-közvetítésnek” lehetne nevezni, és abban különbözik a korábbi színházi közvetítésektől, hogy eddig soha nem látott nyomatékot kap benne az operatőri munka.