Németh Szilárd a csepeli stadion és birkózó csarnok ramaty állapota miatt kesereg, miközben ő gátolta meg ezek felújítását

Belpol

A Fidesz-alelnöke Szijjártó Pétert fogadta a Béke téren. Bemutatta a lehangoló körülményeket, azt azonban nem említette, hogy ezért részben ő a felelős. 

„A miniszter is megdöbbent a látottakon, amiből szerinte is a kiút a teljes megújulás” – írta Németh Szilárd a Facebookon a napokban, miután Szijjártó Péter külügyminisztert fogadta a Béke téri sportkomplexumban. 

A találkozóról videó is készült, ami alá horrorfilmeket idéző zenét kevertek. A felvétel tanúsága szerint Németh Szilárd több ízben panaszkodik a körülmények miatt.

  • „Brutális, amit itt műveltek” 
  • „Ez alkalmatlan arra, hogy itt NB1-es meccset játsszon bárki”, 
  • „Amikor én bírkóztam, akkor itt még nemzetközi gyermekversenyt rendezni lehetett” – mondja a Fidesz-alelnök. 

A találkozó előzménye, hogy Németh Szilárd által tulajdonolt Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) megvásárolta a Csepel SC Alapítványt, így hozzá került a Béke téri 12 000 fős labdarúgó stadion, valamint több további sportlétesítmény, így egyebek mellett egy birkózó csarnok is. Az esettel még az ünnepek előtt foglalkoztunk részletesen. 

Németh Szilárd videójában reális képet fest a helyi állapotokról, arról azonban nem tesz említést, hogy polgármesterként éppen ő volt az, aki változtatási tilalmat rendelt el a területre; ez azt jelenti, hogy az előző tulajdonos (az Indotek Group) nem hajtathatott végre értéknövelő beruházást, tehát nem újíthatta fel a létesítményt. A 2014-es önkormányzati választások előtt pár nappal úgy tűnt, ez megoldódik; a felek egy 70 milliárdos beruházásról állapodtak meg. Ebből azonban végül nem lett semmi; az akkor megválasztott Borbély Lénárd, Csepel jelenlegi polgármestere fenntartotta a változtatási tilalmat. 

További érdekesség, hogy míg Németh Szilárd látványosan egyeztet prominens fideszes politikusokkal (Kubatov Gábor Fradi-elnökkel, Bese Ferenc Soroksár polgármesterével és most Szijjártóval), addig arról nincs hír, hogy Borbéllyal tárgyalt volna-e a terveiről. Ugyanis Csepel szintén kormánypárti vezetője kérdésünkre azt mondta még decemberben, hogy csak sportcélú fejlesztés valósulhat meg a területen, tehát ellenkező esetben nem oldja fel a változtatási tilalmat, amin csak az változtathat, ha a kormány kiemelt beruházásnak nyilvánítja a területet. 

Neked ajánljuk

Gázlángolj még, baby!

Az inspiráció nagyjából úgy viszonyul a másoláshoz, ahogy a szeretet a kihasználáshoz. Erről tanúskodik Olivia Wilde új thrillere, tartalmilag és formailag egyaránt.

Egy fiktív háború leletei

A fiatal szobrászművész kiállításán fél tucat munka látható, amelyek több szállal kapcsolódnak korábbi alkotásaihoz. Saját bevallása szerint munkamódszerének sarokpontja, hogy a kész mű kétértelmű és nyitott, humoros és egyben ironikus is legyen, valamint reflektáljon társadalmi kérdésekre is. 

Béketurné

„A lehető leghatározottabban szólalunk fel az ártatlan polgári lakosság ellen elkövetett háborús bűnök kivizsgálása érdekében. Egyetlen elkövetett bűncselekmény sem maradhat büntetlenül” – mondta Novák Katalin New Yorkban, az ENSZ-közgyűlésen, hozzátéve, hogy jelenleg Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akciója zajlik.

A paraván

A Parlament őszi ülésszakát megnyitó beszédében Orbán Viktor súlyosbodó gazdasági bajaink, mindenekelőtt az infláció okaként az Oroszország ellen bevezetett globális gazdasági büntetőintézkedéseket nevezte meg.

A legszélről legeltek

  • Vásárhelyi Júlia

Olaszországban és Európában is történelmi fordulatot hozott a múlt vasárnapi választás: a II. világháború óta első alkalommal egy posztfasiszta párt, az Olaszország Fivérei veszi a kezébe a kormányrudat szélsőjobboldali-jobboldali koalíciós partnereivel. Nagy valószínűséggel a párt vezetője, Giorgia Meloni lesz az ország első női miniszterelnöke.

Nem jó lenni katonának

Az orosz elnök többször is ígéretet tett arra, hogy nem lesz sorozás, szeptember 21-én mégis részleges mozgósítást rendelt el. Az orosz hadsereg az eredetileg erre szánt létszámmal nem lesz képes megadásra kényszeríteni Ukrajnát.