Népszava: Fonyódi végrehajtó is van a letartóztatottak között

  • narancs.hu
  • 2021. december 15.

Belpol

Annak a hét végrehajtónak az egyike, akik az ügyészség szerint komoly összeget fizettek kinevezésükért.

Nyílt titok Fonyódon, hogy a helyi végrehajtói iroda ajtaján lógó „Az ügyfélfogadás határozatlan ideig technikai okok miatt szünetel” feliratú tábla csak szépítése a történteknek - számol be a Népszava arról, hogy információik szerint a helyi bírósági végrehajtó N. Gábor is érintett a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral (MBVK) kapcsolatos korrupciós botrányban. 

A lapnak megszólaló források ugyanis úgy tudják, hogy a „technikai szünet” oka az, hogy az érintett egyike annak a hét végrehajtónak, akik az ügyészség szerint komoly összeget fizettek kinevezésükért. „A Fonyódi Járásbíróság mellett működő önálló bírósági végrehajtó 2021. június 7. napján 42 677 000 forintot adott át összesen a Kar elnöke részére, mely összegekből dr. Völner Pál is részesült" - idézik az ügyészséget.

A lap azt írja, hogy a fonyódi önálló bírósági végrehajtói pályázati felhívás ,ég 2019. augusztus 30-án jelent meg az aznapi Hivatalos Értesítőben, N. Gábor kilenc  pedig társával együtt 2020. február 5-én vehette át kinevezését.

Emlékeztetnek: a 10 meghirdetett álláshelyre – két zalaegerszegi, egy-egy veszprémi, kisvárdai, hajdúszoboszlói, zirci, nyírbátori, keszthelyi, ceglédi és fonyódi – összesen 278-an pályáztak. Konkurenia tehát volt bőven, a nyertesek közül ketten, a fonyódi és a ceglédi kinevezett jelenleg letartóztatásban vár a sorsára.

A Népszava információi szerint a fonyódi jogász érintettségének jele az is, hogy végrehajtói cége, amely egyébként alig két héttel kinevezése előtt lett bejegyezve, űködésének első 11 hónapjában 107,99 millió forintos árbevételt ért el, melyből az adózott eredménye csupán 42,6 millió forint volt. A különbség épp megegyezik az idén júniusban kifizetett kenőpénz összegével - teszik hozzá.

A Népszava beszámol arról is, hogy a helyszínen jértukkor épp az N. Gábor helyettesítőjekként kijeklölt siófoki iroda vette át a helyet, miközben molnárkocsival hordták be az aktás dobozokat az új, első emeleti irodájukba. Nyilatkozni nem kívántak az ügyben, a siófoki iroda csupán annyit árult el, hogy  határozatlan időre kapták a megbízást a fonyódi helyettesítésre.

Egy helyi informátor a lapnak arra utalt, hogy "volt itt a városban néhány érdekes végrehajtás, amikor igencsak áron alul jutottak hozzá egyesek ingatlanokhoz".

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt. 

Halandó érzékiség

A galériák nyári kiállításai sokszor az úgynevezett „könnyed” témákra fókuszálnak – a fő sláger a növényvilág. Az idén három ilyen kiállítással is találkozhattunk, de mind különböző módon közelítette meg a tárgyát.

Bartóki billentés

  • Csabai Máté

Ha volna időgépem, biztos visszamennék, hogy halljam Bach orgonajátékát, Beethovent és Lisztet a zongoránál, na meg Bartók Bélát. Utóbbi – ha nem is élőben való – meghallgatásához elég egy egyszerűbb masina is: a nevezetes „barna lemezeken” ugyanis bárki megismerkedhet azzal, hogyan billentett a mester: az 1982-ben megjelent tizenhárom korongon Scarlattitól Beethovenen át Kodályig és persze a saját műveiig végigzongorázza a zenetörténet tetemes részét.

Hajókórház a járványszigetnél

Szőcs Petra csaknem tíz éve megjelent első verseskötetét annak szürreális, groteszk, fantasztikumba hajló stílusa tette emlékezetessé. A Kétvízközben bármi megtörténhetett, különösebbnél különösebb családtagok bukkantak föl, és a beszélő, ha úgy tartotta kedve, kiugrott a harmadik emeletről a szemetes­zsákkal. 

Kint is, bent is

Hogyan egyeztethető össze a szépség- és divatipar túlszexualizált világa a feminista, kapitalizmuskritikus megnyilvánulásokkal? Mennyiben mutathat fel hiteles elbeszélői pozíciókat annak a szerzőnek az első kötete, akinek írói tevékenysége eddig legfeljebb Instagram-posztokban nyilvánult meg? 

Palackposta a porból

Izgalmasan telt a múlt hét: a magyar közélet jobbára az ország miniszterelnökének nagy pillanatával volt elfoglalva. E nagy pillanat pedig Dallas egén ragyogott fel, amikor is Orbán beszédet mondhatott a republikánosok idei nagy összeröffenésén. Fél Amerika hegyezte a fülét, hogy mit akarhat ez a furcsa idegen! A Hungarian cowboy! Vagy nem hegyezte, mármint nem a fél Amerika hegyezte, csak néhány ebédidőben arra lófráló bámész alak, akinek tényleg nem volt dolga.

Caligula lova

Lázár János miniszter korábbi sofőrje, a vasárnap megválasztott mártélyi polgármester, Ambrus István dolgozni is akar. „El kell kezdeni dolgozni. Van mit csinálni Mártélyon” – idézte az időközi választás győztesét a Promenad24 nevű kormánypárti híroldal.

A didergő király

A létező orbánizmusban embernek, állatnak sem egyszerű az élete, de most a fák is rá fognak baszni. Meg mindenki más. Mondjuk fának sosem volt jó lenni a hazában, de most, hogy Orbán Viktor pánikba esett a fenyegető energiakrízis miatt, vagy legalábbis úgy tett, mintha abba esett volna, tényleg elkezdhetnek rettegni.