Olyat ígért a DK, hogy Hollik is megszólalt miatta

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. október 14.

Belpol

Az euró bevezetése.

A Demokratikus Koalíció által fölállított árnyékkormány szerint be kell vezetni az eurót és a minimálbér mértékéig adómentes jövedelemre van szükség.

Az ellenzéki párt pénteki programbemutató rendezvényén, ahol a gazdaságról és a pénzügyekről esett szó a DK szerint kívánatos szociáldemokrata fordulat szellemében,  Dobrev Klára arról beszélt, hogy a most hivatalban lévő kormány gazdaságpolitikája nem a magyarokról, hanem „a kőgazdag multikról” szól. Szerinte a mai magyar gazdaságra az alacsony bérek, az akadálytalan természetpusztítás és a laza munkajogi szabályok jellemzőek, és mindez a dolgozó emberek elszegényedésével jár. 

Az árnyékkormány ezzel szemben azt akarja, hogy a multik elsősorban a hozzáértő és megbízható munkaerő miatt tartsák kívánatos helynek Magyarországot. Tervezi a DK, hogy a milliárdos vagyonokkal rendelkező emberekkel több adót fizettet, a minimálbér mértékéig azonban adómentesek lennének a jövedelmek. A forint gyengítése Dobrev szerint a multiknak és a milliárdosoknak érte meg, ők gazdagodtak meg az árfolyam-ingadozáson. A DK ezzel szemben az euró bevezetését ajánlja, ami visszaadná a stabilitást, mert nem Matolcsy György felelne a fizetőeszközért

A DK a – nem tudni, mikor bekövetkező – kormányváltás esetén a költségvetési egyensúly helyreállítását ígéri, azt, hogy a stratégiai közszolgálati ágazatban dolgozók versenyképes bérhez jutnak, kiemelten kezeli az oktatást, az egészségügyet és a szociálpolitikát, segítik a különösen sérülékeny társadalmi csoportokat, haladéktalanul lehívja az EU-s forrásokat.

A vállalkozóknak többek között stabil és kiszámítható jogi és szabályozói környezetet, a munkavállalóknak az európai minimálbér átemelését ígérte a párt.

A DK rendezvénye nyomán megszólalt Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Az MTI összefoglalója alapján Hollik Gyurcsány Ferenc árnyékkormányáról beszélt, arról, hogy a DK rendezvényén elhangzott ígéretek hitelét nagyban rontja, hogy a magyar emberek egyszer már megtapasztalták a saját bőrükön, milyen az, amikor Gyurcsány Ferencék kormányoznak. 

Hollik szerint a gyurcsányi politika több mint 200 ezer munkahelyet szüntetett meg, elvett egyhavi bért a közalkalmazottaktól, eltörölte a 13. havi nyugdíjat, hagyta elszállni a rezsiköltségeket, az államadósságot, és csődközeli helyzetbe manőverezte az államot. 

 

„Hiába a szép szavak, valójában ők semmit nem változtak. Ezt bizonyítja, hogy a Gyurcsány-Dobrev páros árnyék-pénzügyminisztere, Bodnár Zoltán nemrég egy televízióstúdióban kifejtette, hogy nem támogatják a minimálbéremelést, s támadta a kormány reálbérnövelési terveit” – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Szerinte a baloldal a mostani nehéz gazdasági helyzetben igazából a fizetések emelése ellen van, márpedig aki be akarja fagyasztani a fizetéseket, az szemben áll a magyar emberek érdekével. Ez a múlt gazdaságpolitikája, amire Magyarországnak nincs többé szüksége Hollik szerint.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk